8. část: Zařízení staveniště

Autor: Karel a Vendy (11 příspěvků)
Kategorie: Rekonstrukce domu
21. 7. 2024
0 komentářů
8. část: Zařízení staveniště
Příspěvek stavebníka

Započetí prací, respektive vybavení místa staveniště.

Zařízení staveniště

Holýma rukama toho v tomto případě moc člověk neudělá, je potřeba vždy nějaký ten konkrétní "vercajk".

V rané fázi stavby na místě byl prasklý (mrazem - nevypuštěný) keramický WC, který jsem nahradil novou keramikou. A tak byl tedy funkční splachovací záchod, takže likvidace vybavení koupelny bylo odsouváno na poslední možný termín. Jakmile došlo na likvidaci koupelny včetně WC, koupil jsem chemické WC s náplněmi pro dolní a horní splachovací komoru. Tento záchod se osvědčil a pochvalují si jej i děti.

Stavebního antoníčka (malého) jsem připojil na dosavadní přívod do domu. Ten se později dočkal ještě několika úprav/přepojení.

Nářadí jsem si pořizoval už v průběhu hledání pozemku/nemovitosti, a protože jsem věděl že využití pro něj bude nemálo i po dokončení rekonstrukce, neváhal jsem využívat slevových akcí u kvalitnějších značek jako je Fiskars např. lopaty, rýče a sekery, kde značka bývá zárukou kvality a dlouhé životnosti.

Do vozové výbavy jsem pojal jedno klasické plechové kolečko s nafukovacím kolem (někde známo také pod pojmem kotouč) a do páru k němu jsem pořídil silnější kalibr: “motůčko” tedy kolečko s elektromotorem (s baterii podobné autobaterii). Na řídítku to má pákové ovládání rychlosti vpřed. Kapacita motůčka je přibližně cca 2,5násobku klasického kotouče. 

Pár nástrojů jsem si vypůjčil ze zásob podporujícího táty, který je stavbě pravidelnou podporou několikrát do roka.

Do výbavy staveniště, která je trvale přítomna a využívaná lze možná počítat i kamerové zabezpečení. Dal jsem kameru na každý roh domu tak, aby bylo vidět celé okolí domu a veškeré přístupové cesty plus 2 dovnitř. Jednu, co kouká na chodbu s vchodovými dveřmi a druhou co kouká na WIFI router s další elektroniku. Kamery jsem zvolil levnější analogové, tedy “drátem” připojené do centrální “krabice”, která jednak nahrává a jednak je připojená na internet s pomoci LTE routeru přes kabel. Takže můžu kdykoli a odkudkoli sledovat dění na stavbě.

V neposlední řadě na zařízené stavbě nesmí chybět zdroj vody. Na mytí nářadí, na přípravu zednických směsí, na betonování i na případné hašení ohně například. Pro tyto účely mám na dvou dešťových svodech IBC kontejner (většinou plný vody) takže cca 2x 1000l dešťovky + voda ve studni přístupná skrze ruční pumpu.


No, a taky je třeba mít zásobu pitné vody pro přítomné pracanty, pitný režim se často podceňuje. (Já pravidelně přivážím six-pack 1,5 litrových jemně perlivých vod stejně tak neperlivých na čaj, kafe, nebo vaření.)

 

Náklady

Název položkyCena
kamerový systém
70 000 Kč
Fiskars Rýč, lopata, sekyry
5 Kč
Motůčko
17 000 Kč
kolečko zahradní klasické
1 500 Kč
Stavební rozvaděč
1 500 Kč
kombi WC
1 600 Kč
chemicke WC
2 000 Kč
chemie do chemickeho wc
500 Kč
Celkem94 105 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Karel a Vendy
Karel a Vendy (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací