Přízemí skoro hotové

Autor: Vladimír (9 příspěvků)
5. 7. 2020
1 komentář
Přízemí skoro hotové
Příspěvek stavebníka
Po delší době přidávám další článek z naší stavby. 

Ve výsledku práce šly poměrně rychle. Když to vezmu čiště na pracovní dny, tak to zabralo asi 15 dnů. Nicméně člověk musí občas chodit do práce, ne vždy výjde počasí a tak celkově toto způsobuje časové prodlevy.  Jak jsem psal už v minulém článku, práce s cihlami Porotherm 44T profi jde dobře. Upřímě si nedovedu představit, že bych zdil na klasické plné cihly, na které se dříve stavělo.  Obvodové zdivo jsem dělal celé s kamarádem, vnitřní jsem více méně zdil jen já s asistencí mojí drahé polovičky. 

Přízemí skoro hotové

Největší zdržení a zpomalení nastalo, když jsme usazovali překlady. Jelikož jsme se rozhodli dům z venku nezateplovat (cihly jsou už zateplené), tak jsme zvolili nad francouzským oknem a nad okny z obytných částí přízemi překlady Porotherm Vario Uni. Je to super, připravené přímo na rolety nebo žaluzie a hlavně je to lehučký. Zvedne i ten 3 metrový v pohodě jeden člověk - bohužel není nosný, takže nad něj se musí dát ještě klasický KP7. Ale to vše je vyznačené v příručkách od Porothermu (je to pro mě taková stavební bible, kterou mám neustále po ruce na stavbě). 

Reklama
Přízemí skoro hotové

Momentálně máme dozděné přízemí a děláme přípravy pro strop a komín. Snad to vše stihneme udělat během července včetně dozdění podkorví. Borci na střechu jsou domluvní na konec července, případně začátek srpna.  Jo a jen taková vsuvka: Jak jsem se těšil, že během stavby se krásně opálím, tak jsem zjistil, že v podstatě bez trička se dělat nedá. Ty cihly s tou vatou mají nevýhodu v tom, že potom pekelně svědí celé tělo z toho a při řezání cihly je hodně prachu - viz fotka. 

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vladimír
Vladimír (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací