Hledání pozemku...

Autor: Michal (8 příspěvků)
7. 5. 2021
1 komentář
Hledání pozemku...
Dotaz

Zdravíme všechny stavebníky a šikovné lidi.

Náš příběh začal před rokem a půl. Měli jsme pozemek, projekt a stavební povolení. Vlastními silami se nám podařilo postavit hrubou stavbu malého domku s obytným podkrovím a sedlovou střechou. Prošli jsme si určitými fázemi. A jak šel v průběhu stavby čas a domeček nám rostl před očima. Najednou jsme zjišťovali. "Nejsme jediní, kdo tu staví". A tak to šlo dál a dál. Domečky v okolí rostly jak houby po dešti a my zjistili, že se ocitáme jako malý utlačovaný žampion mezi hřiby. Z klidného místa se stala satelitní zástavba. Přesně to co člověk nechtěl a od čeho utíkal. Jednoho večera jsme usoudili. ,,Takhle ne!"

To co jsme rok a půl budovali najednou postrádalo smysl. Stavbu prodáme a začneme znovu. A tak se stalo.

Z prodejem jsme neměli žádné zkušenosti. Dali jsme inzerát na internet a druhý den se telefon nezastavil. Nakonec se nám podařilo dům prodat, doplatit hypotéku a ještě něco vydělat na nový pozemek. Říkali jsme si. ,,Super, to nejhorší máme za sebou." Omyl. Nyní nastala fáze hledání pozemku. Možná to nejhorší co nás mohlo potkat.

Myslím, že pokud se nám podaří najít pozemek, uroním štěstím slzu.

Pozemky drahé, daleko nebo ne dle našich představ.

Pár šancí se nám naskytlo, ale nevyšly. Jednou nás někdo přeplatil, podruhé se našel zase jiný problém.

Až jednoho dne telefon. Paní z realitky na naší poptávku. ,,Dobrý den, mám pro vás pěkný pozemek na samotě s výhledem u lesa za dobrou cenu. Co na to říkáte?" Srdce se mi rozbušilo. ,,No paráda." Řekl jsem. Ihned jsem domluvil schůzku. Měli jsme se za týden sejít na pozemku. Nic nám nebránilo pozemek koupit.

Den před návštěvou najednou telefon. Opět paní z realitky. ,, Dobrý den, velice mě to mrzí. Pan majitel si prodej pozemku bohužel rozmyslel a již k dalšímu jednání není přístupný." V tu chvíli se mi zatmělo. Tuhle větu si budu pamatovat hodně dlouho. Tohle jsme nečekali. A to jsme se byli již ze zvědavosti na pozemek už podívat a nemohli se dočkat až bude ten den D a my se sejdeme s majitelem. Co vám budu povídat. Přítelkyně se rozplakala a já skoro také. Už jsme se tam viděli. Bohužel stát se může vážně cokoliv....

Takže opět na novo. Napsali jsme realitkám, projíždíme denně inzeráty. Stále nic. Tak to jde den za dnem.... A my doufáme že jednou.....

Seženeme pozemek na samotě, polosamotě nebo roztroušené zástavbě. U lesa či louky. V okrese Česká Lípa. Kde je klid a to co je našemu srdci nejbližší. Příroda.

A proto bychom vás všechny chtěli moc poprosit. Pokud víte nebo byste věděli o nějakém klidném pozemku na prodej. Ať už u vás v obci, nebo okolí. Dejte nám prosím vědět. Budeme moc rádi.

Lidi by si měli vzájemně pomáhat pokud to jde. A ve svépomocném stavitelství to platí dvakrát tolik.

Tímto bychom vám chtěli předem poděkovat a popřát. Ať se každému, kdo se pustil do stavby svépomocí, sebral odvahu a sílu bojovat sám za sebe, dařilo co nejlépe. A došel ke svému vysněnému cíli.

Děkujeme.

Michal a Michaela.

vagnermichal@centrum.cz

tel: 606 403 110

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama