Je retenční nádrž nutná při kolaudaci?

Autor: Roman a Kristýna (13 příspěvků)
22. 10. 2017
2 komentáře
Dotaz

RJe potřeba mít při kolaudaci již retenční nádrž na vodu z okapů? Nebo stačlo by mi prozatím jen svézt vodu z okapů chráničkou dál od baráku jak to mám nyní? Nechce se mi to dělat teď na zimu když stejně nebude využita a peníze nyní využiji jinak a udělal bych si ji až na jaro.

Luboš Dolejš

Luboš Dolejš2. 6. 2024 12:26:28

Když jsme u vsakovací jímky, která by měla stačit. Tak já kromě retenční nádrže mám tuto vsakovací jímku do které mám přepad z retenční nádrže z těch plastových vsaků, které podle toho jakou chcete velikost napojujete na sebe. Udělal jsem také asi 2 m dlouhý a široký výkop, vrstvu kačírku, na to jsem dal ty plastové vsakovací nádrže obalené v gotextilii a obsypal celé kačírkem až do horních vrstev. Na tyto nádrže jde napojit 200 nebo 250 DN KG roura a když mě dojde voda v nádrži, tak dobré 4 m3 vody čerpadlem vyčerpám na zalévání i z tohoto vsaku.

Joohan

Joohan23. 10. 2017 5:02:45

Ahoj, já měl v projektu vsakovací jímku. A musím říct, že to byla jedna z prvních věcí, kterou technik při kolaudaci kontroloval. Udělal jsem ji jednoduše - výkop 4m, na zem nasypat 10 cm lomového kamene, udusat a na to jsem pak naskládal 4 betonové skruže o průměru 100 cm. Vyšlo to na nějakých 8 tisíc.
Nakonec jsem do skruží ještě dosypal dalších 15 cm lomového kamene a bylo. Do skruží jsem přivedl KG trubky z okapů a také drenážky okolo RD. A ze druhé strany skruží jsem udělal přepad do obecní dešťové kanalizace, takže když je vody moc, tak to, co je navíc než 3m3, tak odtéká přepadem pryč. Zbytek se vsakuje. Na jaře mám v plánu studnu zakrýt okrasným dřevěným přístřeškem, kde budu mít i zásuvku 230 V a do nádrže si dám čerpadlo s plovákem a budu vodou zalévat přední zahrádku.