SVĚT OKEN - ZKUŠENOSTI!!!

Autor: Lukitek007 (6 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
13. 1. 2016
20 komentářů
Dotaz

Máte prosím někdo z vás zkušenosti ( dobré či špatné ) s fa. SVĚT OKEN?? Mají teď dost dobré ceny a já řeším okna. Děkuji!!!!

Maria Schneider9. 7. 2024 9:17:15

Dobrý den. Dovolím si nechat komentář k svojí zkušenosti s firmou Svět oken. Probíhá akce. Reagovala jsem na tuto akci a vymyslela jsem, že bych mohla použit pergolu nebo podobnou konstrukci na míru na podporu popínavých růží. Vyplnila jsem formulář na webové stránce a požádala jsem o cenovou nabídku a terminy vyhotovení a montáži. Dostala jsem odpověď, že růže musím odstranit. Odpověděla jsem, že rada bych dostala cenovou nabídku a doporučení jakou konstrukci pro růže by bylo vhodné použit. Volal mi mladý pan a když jsem se snažila vysvětlit, jaké rozměry bych představovala, odmítl mi s tím pomoct, že to nedělají. Takže nechápu, pokud firma chce zakázky a zákaznici se na ně obracejí, proč nelze poradit a snažit se realizovat optimální variantu, aby klientovi vyhovět. Takže nic. To, že nechci pergolu 3x4 m je rozhodující. Mám dvě opory pro růže. Jedná je jako zástěna. A chci pevnou konstrukci, proto jsem se obracela. Ale firmy jsou nastavené jen na standardní realizaci a nechtějí vyhovět klientovi a mít zakázku. Takže jdu k jiné firmě

Martin Hošek4. 1. 2024 10:32:49

Potřebujete nová okna? Tak zde rozhodně ne. Ikdyž zaplatíte celou částku předem a včas, tak termín montáže je až napodruhé a na seřízení čekáte minimálně další měsíc. Cena tedy není to jediné, co by jste měli zohlednit při výměně oken..

Rene Verbík5. 9. 2023 9:52:54

Nedoporučuji, po výměně okna jsem čekal aspoň na druhý den , že přijde zedník okno zapravit , ale nikdo nepřišel ani se neozval . Po telefonickém dotazu , paní řekla že to zjistí a ozve se . Po 2h čekání jsem volal opět a paní , že se zeptá kolegyně, ale ta právě telefonuje , tak pak dá vědět. Čekám a stále nikdo nevolal . Organizace hrozná , nikdo míč neví , hlavně že je zaplaceno a víc asi nikoho nezajímá.

Jarmila Růžičková15. 12. 2022 14:08:57

Takže mi reklamaci neuznali, protože v nabídkovém listu bylo uvedeno - PODRŽTE SE - ŽE SI MÁM CHYBĚJÍCÍ VÝŠKU DOZDÍT. Nepomohlo žádné další jednání, firma trvala na tom, že jsem si to měla před odsouhlasením zkontrolovat. bylo to tam jasně napsáno. Že nedodrželi sami termín a to ani při následné opravě a namontování druhých správných dveří, to asi nevadí. Tak jsem musela koupit dveře nové, ty staré nechtěli zpět ani se slevou - kdo by je prý chtěl - jsou úplně nové nepoužité a nepoškozené. Akorát mají jinou výšku, než já potřebuji :) Ani se neomluvili a nevyjádřili jakoukoli zodpovědnost. Nechápu, proč posílají zaměřovače, když pak udělají dveře podle svého a napíšou vám, že si máte otvor upravit podle jejich dveří. Po této zkušenosti bych si je už nikdy nevzala.

Jarmila Růžičková15. 12. 2022 14:02:09

Se Světem oken ze Zlína jsem měla nejprve dobré zkušenosti. ALE POKUD BUDETE NĚCO REKLAMOVAT - VELKÝ POZOR! Dělali nám nejprve velké okno na chatě a potom zasouvací dveře při rekonstrukci bytu. Následně jsem objednala ještě posuvné dveře na liště do dalšího pokoje. Přijel pán, zaměřil velikost. Ještě mi poradil, ať si vezmu širší, aby se úplně zakryl vstupní prostor. Potud super. Problém nastal, když mi poslali ke schválení nabídkový list, kde byly vypsány všechny podrobnosti. Domnívala jsem se, že je to podle mého zadání a zaměřovacího listu, tak jsem to příliš nekontrolovala. Pak přijeli dva "montéři", při montování mi zničili novou omítku (předesílám, že nová omítka byla všude a nikdo z truhlářů, elektrikářů nebo vodařů, kteří taky něco vrtali a montovali, to neudělal). Celé kusy se odlouply. Hlavní ale bylo, že dveře byly kratší! Tak jsem to reklamovala a teď přišly ty problémy. NEZKONTROLOVALA JSEM SI POŘÁDNĚ NABÍDKOVÝ LIST, KDE BYLY UVEDENY DVEŘE NIŽŠÍ!!!

Josef Verner4. 12. 2022 19:10:58

Svět oken už nikdy více!!! Jak už zde někdo psal spíše firma Pat a Mat než odborníci. Okna objednané na jaře, zaplatit chtěli předem, ve smlouvě u součtu napsáno v závorce že zedník se platí zvlášť. Dnes již zima a ani druhá reklamace nedopadla , při první jedno okno o 3cm utopené, dveře křivě ustavené s prohnutý střed, jedno okno zapěněno jen z 2/3 zbytek díra, průvan. Nasledovala oprava kdy dveře srovnali na jedné straně a pootočili ve svislé ose, a střední část dál prohnutá hned po zapěnění, poddimenzovaný střední nosník mezi fix oknem a futrem, v mrazu -5st. prohyb na 205cm výšky 8mm , přijel se podívat jejich inženýr s 1,5m latí v době kdy bylo 5st nad nulou se slovy jo to už vidím i dneska je tam průhyb 4mm a druhý den jen suše v mailu Reklamace se zamítá. Prešlapů tam měli více, západky x krát prešroubovávali protože si to nedokážou odměřit i přesto že se můžou trefovat do cca 1cm tolerance, co u mně byli jejich technici tak to bylo k pláči. Opravdu nedoporučuji!!!

Milhaus19. 11. 2022 10:53:07

Se světem oken mám jen ty nejlepší zkušenosti (ironie), okna jsou instalované v listopadu 2012. Při příjezdu dvou pracovníků zněly hlášky stylu, kdo si jen může objednat trojskla, když je to tak těžké, na to jsem odpověděl, když se Vám to nelíbí, tak proč je nabízíte na webu? po instalaci jsem měl na jedné straně objednané překryvné lišty bez parapetů z důvodu plánovaného zateplení v příštím roce, lišty ale nebyly dovezeny. Na to jsem se dověděl, že je to tam stejně zbytečné, tak proč to tam dávat. Také mi nedodali jednu síť do oken, na mé námitky, že asi nebudu blbej, abych si objednal všechny sítě a tuhle vynechal mi řekli, že jsem to podepsal, tak to jde za mnou. Dobře, síť objednali, překryvné lišty také, po měsíci to někdo dovezl a nainstaloval. Parapet u dveří na lodžii není pochozí, takže to vypadá hrozně, prorože někdy se musí stoupnout i na parapet. No a po několika letech mi říká syn, nám tady v pokoji táhne, no a já se na to dívám a zjistil jsem, že rolnička, která má zajíždět za protější kus, tak tam nezajíždí, ale odjíždí od něj, když jsem rozhořčeně volal na jejich číslo, tak mi bylo řečeno, že se prostě někdo zaučoval a dal to blbě, jestli jsem také někdy něco nepokazil. To jsem se vytoči a řekl jsem onomu hlasu v telefonu, že od nich mi do bytu někdo vkročí jen přes mou mrtvolu. Nevím jak se sem vkládají videa, tak alespoň dva odkazy na horní a dolní zavírání. Odkazy zde: https://www.youtube.com/watch?vN7DchXfAunU https://www.youtube.com/watch?vSKDTApXRXd4 A kdyby byla nějaká nejasnost, tak jsem to na jednom okně nechal, kdyby náhodou. Celkem to bylo zmršené na třech oknech ze čtyřech a těch zámků bylo čtyři, nebo pět.

Přílohy komentáře

Okno kuchyně.zip

ferenze11327. 9. 2022 9:29:24

Plastová okna máme v našem rodinném domě již delší dobu, ale během minulé zimy jsem úplně náhodou přišel na to, že už nám u nich úplně dobře netěsní původní těsnění, které nám tam instaloval výrobce. Proto jsem se poohlédl na internetu a Vašich článcích, jak se takové těsnění instaluje, objednal ho z obchodu https://www.tesnenitexim.cz/TESNENI-OKEN-A-DVERI-c1_0_1.htm a pustil se do toho. Musím se pochválit, že to dopadlo moc dobře a už nám dovnitř netáhne :-)

Novak14. 5. 2021 12:00:07

Ano musím potvrdit je to s prominutím spolek lemplů.
Měli dodat a namontovat výklopní markýzu. Po různÿch peripetiich s technikem z pobočky z Kralup n. Vltavou a nasledne s dalším technikem a s diskusí s ustředím ze Vsetína jsem díky vlastní aktivite zjistil , že bych vlastne zaplatil a pak čekal na markýzu kterou není možné namontovat na cihlový barák se zateplením. Ztráta 3 týdny a výsledek nula. Svět oken NIKDY.

Brubaker19865. 2. 2021 13:05:28

Dobrý den, mohu říct, že takové packaly jsem dlouho neviděl. Objednáte si vchodové dveře. Dle smlouvy dodání max 6 týdnů. Když jsme se po 10 týdnu dovolali, tak nám sdělili, že zatím jim nedošly panty. Tak že smolík. Po dalších 14 dnech přijeli na montáž. Po jejich odjezdu jsme zjistili, že dveře nezavírají samy, ale musí se uzamknout. S tím že jeden ze 3 zámků vůbec nezapadal. Tak jsme je hned reklamovali. za dveře jsme zaplazili přes 30 000 Kč. A za těch několik týdnů zpoždění jsme dostali asi 500 Kč zpátky. Další výsměch. Zedník sice dveře zazdil, ale tak dokonale, že jsme museli třetinu jeho práce vybrousit abychom měli šanci štukem zahladit stěny. Opravdu prvotřídní firma.

Pavel24. 6. 2019 12:32:02

Co se týče samotných oken - jsou nádherná. To je vše. Pěnoví a polystyrénoví zedníci „Pat“ & „Mat“ opravdu své práci rozumějí. Štuky nedohlazené do ztracena a nerovnost.

Po ukončení práce nám zedníci sdělili: .

Při telefonickém rozhovoru s vedoucím pobočky v Děčíně p. Janou Göttlichovou nám bylo řečeno: odpad dejte vedle popelnice s komunálním odpadem.

Paní J. Göttlichová asi vůbec neví, že tento stavební odpad nepatří do komunálního odpadu, ale patří do příslušného sběrného dvora.

Fotografie s odpadem
http://kysap.sweb.cz/bordel/01.jpg

y.

jamka.kam23. 10. 2017 12:15:19

Dobrý den, ano je tomu tak. Svět oken dodává okna, která jsou české výroby. Pokud byste snad váhala, tak oni tuto skutečnost mají ustanovenou přímou ve smlouvě…

MonikaKor24. 9. 2017 11:45:31

Slyšela jsem, že okna od Světa oken jsou české výroby... Je tomu tak? Jinde jsem totiž zase četla, že to tak není... Děkuji za odpověď.

AnkaKa821. 8. 2017 7:14:12

Svět oken (http://www.svet-oken.cz/cz/) mohu jedině doporučit. Musím říct, že jsme byli až překvapeni, jak hladce celá spolupráce proběhla. Co oceňujeme nejvíce je fakt, že okna jsou české výroby (dokonce jsme se byli podívat i v jejich závodě a máme to garantováno i ve smlouvě) a pak nás také mile překvapilo, že ze strany firmy byly dodrženy všechny lhůty, na kterých jsme se domluvili.

Richardsonec9. 8. 2017 12:08:09

Znám je. mají hodně reklam. myslím, že budou dobří. Doporučují kouknout na jejich siciální sítě. Tam bude dost recenzí na firmu celkově od více lidí. A nebo Heuréka. já tam narazil na https://www.okna-hned.cz/ taky díky recenzím. lepší hledat prostor, kde se vyskytují s názorem více lidí.

Romankaa9. 8. 2017 11:28:46

Zkušenosti máme a byli jsme velmi spokjeni. Oceňuji hlavně jejich servis.

MichalM28. 2. 2017 10:07:13

Co se týká kvality montáže, tak asi záleží pobočka od pobočky. Někde někdo může mít blbý den a odrazí se to v práci. Kvalita výrobků je ale něco jiného, ta musí být všude stejná. Já s nimi byl také spokojen (mám od nich dveře a okna) - pobočka Brno: http://www.svet-oken.cz/cz/pobocky/brno.html Materiál i práce jsou dle mého v pořádku.
Tady posílám odkaz na další recenze, na které jsem narazil. http://forum.tzb-info.cz/131976-jak-by-meli-spravne-montovat-okna
https://www.poradte.cz/domacnost-a-bydleni/5506-svet-oken.html

kutil Tom24. 2. 2016 21:42:19

Nedoporučuji firmu Svět oken Vsetín,Okna vyrobena z recyklátu.Nikdo neupozorní a cenová nabídka se tváří jako okna z prvoplastu.Nikde v drážce nenajdete Made in Germany.

Gord a Galdrina

Gord a Galdrina15. 1. 2016 13:55:03

Akce z jejich strany bez problému, chlapci přijeli v dohodnutý termín a hodinu..
Byla celkem kosa, tak lupli do sebe nějakou tu slivovici do kávy, a pak jeli jak namydlení. Stál jsem jim za zadkem. Bez problému odpověděli na vše co jsem potřeboval vědět.
Na jejich práci nemám připomínek. Přijeli 19.12.2015. Některé větší okna se hůře otvírají , ale mam novostavbu, takže vím že si to nějak sedá.. Nechali mi tam klíč a řekli jak si to mam poštelovat, takže nima problém.

mirek14. 1. 2016 10:00:51

Před 5 lety výměna oken ve starém domě. Okna a jedny dvojkřídlé dveře - kvalita výborná,
montážní skupina super, komunikace s firmou horší, reklamováno : jeden venkovní parapet na třikrát, kryty žaluzijí dovezeny bílé místo odstínu zlatý dub.
Do nového domu asi zkusíme zas, aspoň nacenit a uvidíme.