Workshop Montáž okapového systému

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Kategorie: střešní krytina
6. 3. 2020
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Při montáži střechy v rámci projektu Svépomocí ŽIVĚ byl pro zájemce uspořádán workshop přímo na stavbě, na němž se mohli podrobně seznámit s okapovým systémem Lindab Rainline. Na modelu střechy profesionálové předvedli montáž okapu a zájemci si mohli práci s ním také vyzkoušet.

Technik společnosti Lindab nejprve seznámil přítomné stavebníky se všemi komponentami, ze kterých se okapový systém Lindab Rainline skládá.  Následně jsme mohli sledovat postup přípravy střechy před montáží okapového systému. Nejprve bylo třeba připravit oplechování. Poté na bednění střechy nainstalovat pojistnou hydroizolaci a kontralatě. Když přišlo na řadu laťování, připomněli jsme si nutnost umístit první lať o rozměru 40x60 mm na výšky. Další latě již připevníme standardně na šířku a vzdálenost mezi latěmi zvolíme dle předpisu výrobce. Pro umístění žlabových háků bylo třeba vytvořit ve spodní lati drážku a na kontralať si namontovat kousky latě ke které žlabové háky připevníme.

Usazení žlabů

Návštěvníci workshopu se podrobně seznámili s postupem ohýbání žlabových háků, který jsme popisovali v předchozím videu. Dále přišlo na řadu usazení žlabu do připravených háků a ukázka dvou možných spojů žlabu. Starší metoda s tmelením a nýtováním a moderní metoda využívající spojky s těsněním z EPDM materiálu, ke kterým nepotřebujete žádné nářadí.

Workshop Montáž okapového systému
Reklama

Nakonec se stavebníci podívali na montáž kotlíku a okapový systém Lindab Rainline byl připraven pro závěrečný zátěžový test. Všem účastníkům workshopu děkujeme za účast a partnerům děkujeme za pomoc s přípravou a organizací akce. Jak se stavebníkům workshop líbil, si poslechněte ve videu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama