Hledání domu k rekonstrukci

Autor: Maia Green (20 příspěvků)
13. 1. 2020
1 komentář
Hledání domu k rekonstrukci
Příspěvek stavebníka
Vzhledem k tomu, že se naše rodina měla rozrůst o dalšího člena, a také proto, že jsme potřebovali čím dál víc místa i pro práci, rozhodli jsme se, že si pořídíme vlastní bydlení.

 Stoprocentně jsme věděli, že chceme dům s velkou zahradou. Jen jsme váhali, zda koupit rovnou k nastěhování, nebo raději k rekonstrukci. Z finančních důvodů vyhrál dům k rekonstrukci.

Prvně sepsat kritéria

Hlavními kritérii byla nízká cena a velký pozemek. Velkou zahradu potřebujeme jak kvůli práci (uskladnění nářadí, materiálu, pěstování rostlin), tak i proto, že jsme chtěli dostatek prostoru kolem domu pro naše vlastní využití. Například pro pěstování vlastní zeleniny, ovoce, jedlých rostlin bylinek... A také velkou plochu na blbnutí pro děti i dospělé (pergola, ohniště...). A taky nějakou tu okrasnou část zahrady... Nakonec máme za domem i kousek lesa. Další podmínkou bylo, aby se nejednalo o ruinu ke zboření. Na stavbu nového už bychom určitě finance dohromady nedali.  Přítel také chtěl, aby se na pozemku pohodlně vytočil s vozíkem a měl dost místa na parkování auta.  Další z jeho podmínek bylo, aby přístřešek na nářadí byl dobře přístupný pro příjezd auta, aby měl možnost rychle nachystat věci na práci. 

Hledání nemovitosti

Přítel prohlížel nabídky nemovitostí dlouho a pořád nemohl nic pořádného najít. Pak jsem se jednou koukla já, jen tak pro zajímavost. A hned jsem ho našla. :-) Ovšem když tam přítel volal, majitel nám sdělil, že děkuje za zavolání, ale že kupce už má. Nakonec prohlásil, že si číslo ale pro jistotu uloží. A co se nestalo, za měsíc zvoní telefon. A volá majitel této nemovistosi, zda máme ještě pořád zájem. A my měli :-)  Náš pozemek má rozlohu 3 528 m2 a obytná plocha je 125 m2.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Maia Green
Maia Green (20 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací