Projekt

Autor: E@M (3 příspěvky)
Kategorie: Projekt domu
6. 10. 2020
0 komentářů
Projekt
Příspěvek stavebníka
K tomuto rozhodnutí nás dovedla situace s byty a jejich ceny. Myslím, že bylo dobré rozhodnutí projekt začít řešit s architektem, protože připomínek z jeho strany a nápady, které padly vedly správým směrem, i když na úkor zvětšení domu a přejití z konceptu přízemního domu na patrový.

Projekt jsme zahájili rozvržením návaznosti pokojů a podle polohy příjezdové cesty a světových stran se zvolil vstup do domu. Finální projekt byl dokončen cca za 5 měsíců po dolazení všech detailů. Ovšem ještě během řešení stavebního povolení se projekt stále dopravovával. Nakonec jsme tedy projekt dokončili jako 5+kk o podlahové ploše cca 165m2.

Dům je navržen na 0,5m vrstvě pěnového skla, kdy jsou nosné pouze obvodové stěny a 4 nosné sloupy v oblasti schodiště. K domu je přistavěna dřevěná garáž na dřevěných nosných sloupech spojena průchodem do domu.

Řešení využít pouze nosné obvodové stěny se ukázalo jako správné v budoucí části výstavby, kdy jsme původní rozložení byli schopni lehce upravit. Dalším zajimavým řešením bylo spojení monolitického stropu s překlady, stejně jako v patře s věncem. Projekt tedy šel celkem dle plánu, ale kde to nešlo dle plánu byl jednoznačně stavební úřad. Z původního plánu stihnout projekt a vyjadřovačky do 3- 4 měsíců, z toho byl skoro rok. Ale i přes spory se stav uklidnil a povolení se nakonec povedlo získat. 

Náklady

Název položkyCena
Cez - poplatek pripojeni
12 500 Kč
Projekt a vyřízení povolení
90 000 Kč
Poplatek Výjmutí půdy
14 500 Kč
HG posudek
3 500 Kč
Radon
3 400 Kč
Celkem123 900 Kč

Galerie

Projekt
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací