Vazníky a střecha - stihneme to před zimou?

Autor: Petr a Ilona (25 příspěvků)
26. 7. 2024
0 komentářů
Vazníky a střecha - stihneme to před zimou?
Příspěvek stavebníka
Rozhodli jsme se pro stavbu střechy svépomocí nebo jsme vybrali odborníky? Pojďme se na to podívat.

Vazníky

Tuhle část jsme nakonec, po důkladném rozmýšlení, nechali na odbornících.

Protože máme v plánu střechu sedlovou, jako „základ“ volíme sbíjené vazníky a obepisujeme firmy v okolí s žádostí o cenovou nabídku. Z asi 3 firem se rozhodujeme pro jednu a domlouváme podrobnosti. Nakonec vše probíhá hladce a i přes to, že komunikace s firmou trochu vázne, jsme s odvedenou prací nadmíru spokojeni.

Vazníky a střecha - stihneme to před zimou?

Střecha a okapy

Souběžně řešíme i to, kdo nám udělá střechu, protože sami si na to netroufneme a manžel má navíc strach z výšek, takže to není úplně ideální kombinace na stavbu střechy svépomocí. Rozhodujeme se pro hliníkovou falcovanou krytinu KJG v antracitové barvě o šířce 0,7mm.

Zase obepisujeme několik firem a vybíráme jednu z nich. Nakonec se domlouváme i na obití, které jsme si původně chtěli dělat sami, ale nakonec jsme rádi za rozhodnutí, nechat to na firmě. Dodnes jsme nadšení jak z komunikace, tak z odvedené práce a firmu doporučujeme, kudy chodíme.

Reklama
Vazníky a střecha - stihneme to před zimou?

Takže pokud hledáte skvělou firmu, která provádí komplexní služby v oblasti realizací, rekonstrukcí a oprav střech, tak za nás FD klempířství rozhodně ANO!!

Takže střechu komplet máme od specializovaných firem. V rámci střechy máme i okapy. Střechu jsme stihli realizovat ještě před zimou, a to v září, za což jsme byli moc rádi.

Reklama
Vazníky a střecha - stihneme to před zimou?

Střecha na garáži

Ještě bych ráda zmínila střechu na garáži, kterou jsme ale před zimou nestihli a tak nám sníh napadal až přímo do garáže. Začalo se na ní pracovat v průběhu února.

Původně jsme chtěli udělat zelenou střechu, ale nakonec jsme, z finančních důvodů, tuto myšlenku neuskutečnili. Přemýšleli jsme nad variantou z betonových stropních desek, ale po poradě s našimi klempíři, jsme se rozhodli pro střechu s difuzní fólií Delta Vent s-plus na dřevěných trámech. S tímto rozhodnutím jsme nakonec spokojení.

Vazníky a střecha - stihneme to před zimou?
Reklama

Náklady

Název položkyCena
Vazníky
143 175 Kč
Střecha na dům
535 000 Kč
Střecha na garáž
109 945 Kč
Celkem788 120 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petr a Ilona
Petr a Ilona (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací