Červen na Svépomocí.cz: s kamerou na návštěvě u stavebníků, rozhovor s Ondřejem o velkých nervech při dokončování stavby a zdění bungalovu

Červen na Svépomocí.cz: s kamerou na návštěvě u stavebníků, rozhovor s Ondřejem o velkých nervech při dokončování stavby a zdění bungalovu
Příspěvek stavebníka

Aby pracovní tempo neklesalo a chuť do práce vydržela, pojďte omrknout, jak to jde na stavbě ostatním stavebníkům. S kamerou jsme navštívili hned dvě hrubé stavby!

Na návštěvě u stavebníka Lukáše: Vyzděný dům s krovem postavil za milion korun

Stavebník Lukáš nás pozval na svou hrubou stavbu. Neváhali jsme a vyrazili i s kamerou za ním do Středních Čech. Za velký patrový dům s hotovým krovem zaplatil stavebník zatím 1 000 000 Kč. Před výstavbou se rozhodl pro individuální projekt domu o rozměru 12,5x9 m. Tvorba projektové dokumentace, včetně kompletního stavebního povolení, zabrala osm měsíců a povolení si Lukáš obstaral sám.

Rádi byste nám také ukázali, jak to šlape na stavbě u Vás? Napište mi na email Pavel@svepomoci.cz  a já za Vámi rád i s kamerou přijedu.

Příběh stavebníka Jardy: „Stavebníkům na počátku stavby doporučuji tři věci.“

V malebné obci nedaleko Českého Brodu se pustili svépomocní stavebníci Jarda a Anet do budování rodinného domu.  Měli jsme tu možnost je několikrát navštívit t v průběhu hrubé stavby. Ve videorozhovoru se Jarda podělil o různé tipy pro začínající stavebníky a odpovídal také na to, zda by šel do stavby domu znovu.

Reklama

„Před zahájením stavby doporučuji stavebníkům, aby si zašli na stavební úřad a domluvili se s daným úředníkem, co je vše pro stavební povolení potřeba. Ze své zkušenosti vím, že jsou lidé na stavebních úřadech ochotní a také často říkají, že raději jednají přímo s majiteli budoucího domu nežli s třetí stranou.“ 

Rozhovor se stavebníkem Ondřejem: „Stavba mě stála hrozné nervy.“

Ondřej postavil s pomocí své rodiny bungalov nedaleko Kolína. Zejména při dokončovacích pracích zažíval horké chvilky, o kterých se rozpovídal v rozhovoru.

„Stavba mě stála hrozné nervy, hlavně při finiši. I slzička ukápla, když přišel sprchový kout, který byl o 5 cm kratší. Další silný okamžik nastal, když nám přivezli kuchyňskou linku v jiném odstínu. Přišel jsem z práce a linka už byla skoro namontovaná. No tak jsme ji vrátili,“ popisuje své zážitky stavebník.

Červen na Svépomocí.cz: s kamerou na návštěvě u stavebníků, rozhovor s Ondřejem o velkých nervech při dokončování stavby a zdění bungalovuČerven na Svépomocí.cz: s kamerou na návštěvě u stavebníků, rozhovor s Ondřejem o velkých nervech při dokončování stavby a zdění bungalovu
Reklama

Máte hotovou alespoň hrubou stavbu? Uděláme s Vámi rádi rozhovor. Zájemci napište na email Tereza@svepomoci.cz.

Stavebníkům Petrovi a Iloně roste bungalov do výšky

Velmi pěkně roste dům stavebníkům Petrovi a Iloně. V červnu ve svých článcích popisují, jak proběhlo vytyčení domu, na které se moc těšili. S přípravou na betonování ztraceného bednění pomáhala celá rodina. V článku o betonování desky najdete dokonce shrnující video z této etapy. Založení obvodového zdiva stihli manželé do měsíce od vylití desky a na zdění obvodových zdí si pozvali kamarády. Ilona doporučuje: „Kupte si elektrickou řezačku na zdivo, je to game changer!“ Sledujte dál jejich stavební příběh.

Novinky z Facebooku

Spoustu novinek najdete také na našem Facebooku. Podívejte se například na létem laděné fotky ze stavby ostatních svépomocníků. Neváhejte přitom přidat i svou fotku, ať víme, co je u Vás nového!

 


Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová (redakce) (46 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací