Naše rozhodnutí pro stavbu domu

Autor: Filip a Eliška (1 příspěvek)
12. 7. 2024
0 komentářů
Naše rozhodnutí pro stavbu domu
Příspěvek stavebníka
Zdravím všechny stavebníky a stavebnice, dnes si povíme něco o našem rozhodnutí ke stavbě. :-)

Jak jsme se dostali k rozhodnutí stavět?

Do této doby jsme přebývali v nájmech a platili hypotéku cizím lidem za něco, co nikdy nebude naše. Hlavní otázka zněla: "Proč platit dům, či byt někomu jinému, když můžeme platit hypotéku svou za svůj vysněný dům?" To byl ten hlavní impulz, proč začít co nejdřív..

Náš hlavní sen, který přišel už dávno, byl vlastní domek, krásná zahrádka a všechno okolo toho, ale nebyl prostor na přemýšlení nad něčím vlastním. Situace se mění, ceny se mění, možnosti se mění a my začali počítat, kolik by nás to mohlo stát, kolik vlastně platíme nájemné a kolik bychom platili hypotéku. Začali jsme zhruba před rokem koukat na různé nabídky pozemků, ale nevynechali jsme ani domy k rekonstrukci, aby jsme si udělali představu o cenách a možnostech.

U koupě staršího domu k rekonstrukci jsme viděli výhodu, že nebude nutné řešit projekt, obíhat úřady, řešit přípojky a podobné starosti, ale věděli jsme, že nebudeme bydlet v domě, který bude postaven dle našich představ, jelikož dům již stojí a my ho budeme moci pouze opravit a upravit. Stále jsme se přikláněli ke stavbě vlastního domečku.

Naše rozhodnutí ke stavbě bylo více než jasné. Mít vlastní dům a vlastní zahradu byl náš velký sen už od začátku. Představa bydlení v bytě, kde jste "zavření" mezi několika stěnami, byl pro nás téměř nepředstavitelný.
Rozhodování u nás nebylo nic těžkého, věděli jsme, že v nájmech platíme hypotéku jiným lidem, tudíž jsme chtěli do svého. Věděli jsme, že do bytu nechceme, protože chceme mít kolem zahrádku, prostor a volnost, tudíž pozemek a stavba domečku pro nás byla jasnou volbou! :-)

A jak jste se k rozhodování dostali Vy?

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Filip a Eliška (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací