Vnitřní příčky - Dvakrát měř, jednou řež.

Autor: Petr a Ilona (23 příspěvků)
6. 7. 2024
0 komentářů
Vnitřní příčky - Dvakrát měř, jednou řež.
Příspěvek stavebníka
Co jsme pokazili?

Vnitřní příčky

Hned po štítech následuje stavba vnitřních příček. Dle projektu používáme příčkovky Porfix 125x500x250, pracuje se s nima hezky a jsou docela lehké. Jako všechno doposud, míry z projektu pečlivě a raději několikrát přeměřujeme. Snažíme si trochu představit, jak asi bude velká ložnice, koupelna, obývák.. Představa je to moc hezká. Takže pokračujeme v dalším stavění.

Vnitřní příčky - Dvakrát měř, jednou řež.

Mícháme další várku lepidla, používáme ST line Tmel lepící na pórobeton ve 25 kg pytlích. Ředíme vodou odhadem od oka, aby byla hmota tak akorát tuhá.

Cihla na cihlu a jedeme dál. Už se nám postupně rýsují pokoje. 

Dětské pokoje máme, šatnu/pracovnu taky, ložnice by taky byla. V místech, kde už nedosáhneme ze země, si stavíme menší lešení z lešenářských koz a stavebních fošen. V užších prostorech improvizujeme a stavíme několik palet na sebe.

Reklama

Jako poslední přichází na řadu vstupní část domu - wc, špajz, skříň/výklenek v kuchyni. V této části zjišťujeme, že při lepení hydroizolace pod vnitřní příčky jsme neudělali dostatečný přesah, tudíž vyvstává otázka, co teď. Buď můžeme nechat takto a čekat, kdy a jestli vůbec se to někdy projeví a nebo to spravit a udělat pořádně. Volíme druhou variantu a tak jsme vlastní blbostí nuceni vysekat do celého spodního šáru část u podlahy, abychom mohli dolepit a napojit hydroizolaci správně.

Vnitřní příčky - Dvakrát měř, jednou řež.
Reklama

Je to drbačka, ale lepší teď pořádně, než se v budoucnu bít do hlavy, že jsme to nespravili. Takže nás čeká ještě dozdít celou spodní část, kterou jsme vysekali - v celém domě! A následně můžeme pokračovat dál. 

Celkově nám stavba vnitřních příček zabrala asi 2 týdny s tím, že nejvíc se udělalo přes víkend a něco málo každý den po práci. 

Co se týká stavby vnitřních příček, radu asi nemám, jen tohle přísloví: Dvakrát měř, jednou řež. :)

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Příčkovky
30 000 Kč
Celkem30 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petr a Ilona
Petr a Ilona (23 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací