Venkovní terasa z dřevoplastu? Výborné řešení!

Autor: Nextwood.cz (1 příspěvek)
Kategorie: Pergola, terasa
26. 3. 2018
0 komentářů
Venkovní terasa z dřevoplastu? Výborné řešení!
Příspěvek stavebníka
Venkovní terasa je pro mnohé nezbytnou součástí zahrady, kde mohou trávit letní večery s přáteli při grilování, stolovat s rodinou na čerstvém vzduchu nebo si jen tak v pohodlném křesle číst oblíbenou knihu. Stavbou kvalitní terasy můžeme dosáhnout dokonalého vzhledu nejen vlastního domu, ale i celého okolí. Přesto však bývá realizace terasy jednou z posledních činností, které při dokončení domu provádíme. Jedním z důvodů, proč se nám do terasy ze dřeva nechce investovat, je představa neustálé údržby, olejování, nátěrů, a to všechno s tím výsledkem, že ji po pár letech budeme nuceni stejně vyměnit, jelikož si dřevo vybere svou daň.

Co kdyby však existoval materiál, který by postrádal veškeré nežádoucí vlastnosti dřeva a zároveň si zachoval jeho krásu a přirozenost, nebylo by to úžasné? Dnes je i toto možné prostřednictvím materiálu s označením WPC (wood plastic composite) neboli dřevoplast. Pokud to zjednodušíme, spočívá výroba ve spojení dřevité složky (nejčastěji ve formě moučky nebo granulátu) s polymery plastu a přidanými aditivy, které se smíchají v přesném poměru, který má však každý výrobce jiný, stejně jako použité dřeviny či plastovou složku. Z této směsi se následně extrudérem vytlačí požadovaný výrobek podle vložené formy. Výsledkem je pak tvarově přesný výrobek, který si zachoval přirozenost a pocit z pravého dřeva, avšak dokonale odolný proti všem venkovním vlivům, kterým se běžné dřevo neubrání.

Venkovní terasa z dřevoplastu? Výborné řešení!

Toto "umělé dřevo", jak se WPC také přezdívá, si zákazníci rychle oblíbili a nejen v Severní Americe se stalo již takřka normou při realizaci venkovních teras. Jeho hlavní výhodou je bezesporu dlouhá životnost a prakticky nulová údržba - terase nejlépe posloužíte, pokud ji dvakrát do roka opláchnete vodou. Nemusíte se obávat žádných prasklin ani třísek, což ocení především rodiny s malými dětmi. Materiál je barevně stálý a odolný proti dopadajícímu UV záření. Díky plastové složce jsou dřevoplastové výrobky dokonale chráněné proti plísním a dřevokazným houbám, stejně tak proti vlhkosti a chemikáliím. Terasová prkna se v zásadě vyrábí ve dvou provedeních - buďto jako plný nebo dutý profil a každé řešení má své výhody a nevýhody. U plného profilu nemusíte řešit spádování podkladu, jelikož nemá voda kde zůstat, dutá prkna bývají zase výrazně lehčí a je s nimi tedy snazší manipulace při montáži. Na straně dutých profilů je také cena, která je oproti plným prknům logicky nižší, aniž by byla ovlivněna výsledná kvalita terasy.

Reklama
Venkovní terasa z dřevoplastu? Výborné řešení!

Terasová prkna 3D line Mezi nejkvalitnější WPC materiály na trhu patří výrobky značky NEXTWOOD. Terasová prkna NEXTWOOD se vyznačují velice odolnou konstrukcí profilu a oboustranným provedením, kdy jsou z jedné strany zaoblené 3D drážky odolné proti oděru a z druhé strany je 3D design ve věrné imitaci pravého dřeva. Výhodou těchto výrobků je také jejich velice snadná montáž, kterou podle dodávaného návodu zvládne každý kutil.

Venkovní terasa z dřevoplastu? Výborné řešení!
Reklama

WPC plotovky 139 a 72 mm Důležité je také zmínit, že materiál je zcela zdravotně nezávadný, ekologicky šetrný a 100% recyklovatelný. NEXTWOOD nabízí nejen dřevoplastové terasy, ale také plotyzábradlí ve čtyřech oblíbených barvách - olše, třešeň, šedá a wenge. Zájemcům jsou k dispozici vzorníky, které je možné si vyzvednout na pobočkách v Praze, Plzni, Veselí nad Moravou, Bratislavě nebo přímo na centrále v Brně, kde je veškerý sortiment také skladem a termíny dodání jsou tak velice rychlé. Pokud si chcete udělat rychlou představu o ceně WPC terasy, je Vám k dispozici online kalkulátor, případně se neváhejte obrátit na naše prodejce.

Venkovní terasa z dřevoplastu? Výborné řešení!

 

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Nextwood.cz (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama