Sádrokartony

Autor: NED (20 příspěvků)
Kategorie: Sádrokartony
26. 4. 2024
0 komentářů
Sádrokartony
Příspěvek stavebníka
Sádrokartonové stropy, půdní schody

Úvod

U sádrokartonů jsme rozmýšleli, zda je uděláme svépomocí nebo ne. Nakonec jsme zvolili jsme variantu nechat si sádrokartony udělat a souběžně jsme začali zateplovat fasádu, abychom mohli zaklopit podbití. Kdybych si měl dělat sádrokartony sám, tak bych stejně vše nestihl.

Zkusil jsem poptat sádrokarton u 3 místních firem, vybrali jsme jednoho řemeslníka, který dělá sádrokartony spolu se synem. Jako jediný se přijel před vytvořením cenové nabídky podívat na stavbu, aby si vše prohlédl a domluvil se na požadavcích.

Sádrokartony

Realizace

Byli jsme předběžně domluveni na termín realizace ke konci léta. Jakmile byly hotové betonové podlahy, tak jsme si dali vědět a čekalo se, až nebude uvnitř vysoká vlhkost.

My jsme mezitím nahrubo zavěsili půdní schody, aby bylo dané jejich umístění. Schody jsem raději kupoval protipožární, abych se vyhnul komplikacím při kolaudaci. Schody jsem měl zavěšené na závitových tyčích, po zhotovení rastru se jen dorovnala výška a okolo schodů udělal rámeček.

Vzhledem k vyšší vlhkosti na začátku si sádrokartonář udělal prvně všude rastry a pak teprve parotěsná folie a záklop. Následně přišlo na řadu broušení a tmelení. Všechny práce ještě probíhali bez připojení k elektrickému proudu pouze za pomoci elektrocentrály.

Nikde jsme neměli vymyšlené žádné složitosti. Bodovky jsme dělali akorát v kuchyni, jinde jsou závěsná světla. Dodatečně jsme se domlouvali na zhotovení dvou kastlíků, jeden na zakrytí trubky kanalizace, druhý na zakrytí trubky radonu. Alespoň se využili zbytky materiálu.

Reklama
Sádrokartony

Náklady

Název položkyCena
Půdní schody
9 100 Kč
Sádrokartony práce
79 000 Kč
Sádrokartony materiál
50 500 Kč
Celkem138 600 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací