Dům z cihel bez dalších vrstev zateplení

Autor: Tereza Malinová (119 příspěvků)
29. 1. 2020
1 komentář
Dům z cihel bez dalších vrstev zateplení
Redakční článek
Jste stavebník hájící stavby bez dodatečného zateplování, nebo ještě přemýšlíte, z čeho rodinný dům postavit? Pak si přečtěte následující článek o cihelném jednovrstvém zdivu Porotherm T Profi. Tyto cihly jsou plněné minerální vatou a není je nutné dál zateplovat. Nyní je navíc pořídíte s jedinečnou slevou 35 %.

Stavba rodinného domu je poměrně velkou investicí, a proto je třeba myslet na to, aby dům dlouho vydržel. Pálené cihelné bloky jsou proto správnou volbou. Cihly dodají domu nejen požadovanou životnost, ale i zdravé a příjemné klima. V létě se dům tak snadno nepřehřeje a v zimě udrží teplo uvnitř. Hodnota domů z pálených cihel stále stoupá. Moderní technologie umožňují vložit zateplení rovnou do cihel a tím toto zateplení ochránit proti vnějším vlivům. Vlajkovou lodí na trhu zateplených cihel je cihla Porotherm T Profi. Cihla je vyrobena jen z přírodních materiálů a má ideální vlastnosti pro novostavby rodinných domů i rekonstrukce.

Broušená cihla ve spojení s minerální vatou

Cihelné bloky Porotherm T Profi pro jednovrstvé zdivo jsou velmi energeticky úsporné díky svým vynikajícím tepelněizolačním vlastnostem. Výrazně snižují spotřebu energie na vytápění nebo chlazení. Minerální vata se vyrábí roztavením vhodných hornin. Neobsahuje žádné toxické ani zdraví škodlivé látky. Proti navlhnutí je vata chráněna hydrofobizací, je tedy nenasákavá a zároveň nepohlcuje žádnou vzdušnou vlhkost.

Porotherm T Profi a další produkty za akční cenu

Právě nyní lze pořídit cihly plněné minerální vatou Porotherm T Profi v akci o 35 % levněji. Sleva se vztahuje také na stropní vložky MIAKO a stropní nosníky POT. Pro uplatnění slevy se stačí zaregistrovat na této stránce. Registrace je snadná a nezávazná.

Reklama

Bydlete ještě letos

Zdění jednovrstvých obvodových stěn z cihel Porotherm je velmi jednoduché a rychlé, při použití tenkovrstvé malty nebo lepidla Dryfix.extra je rychlost zdění až o 50 % vyšší než u nebroušených cihel.

Tento způsob výstavby je použitelný i v zimním období. Jednovrstvé zdivo z cihel Porotherm T Profi se vyznačuje takovými tepelněizolačními vlastnostmi, že další dodatečný izolant není potřeba, a to i pro stavbu pasivního domu.

Proč nezateplovat?

Kromě již zmíněné energetické efektivnosti a úspory je to také zvýšený komfort bydlení. Prodyšnost materiálu přirozeným způsobem reguluje vlhkost v objektu. Jednovrstvé cihelné zdivo má také vynikající akustické vlastnosti. Dodatečné zateplení obvodových stěn může snížit zvukotěsnost vlivem rezonance zateplení.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová
Tereza Malinová (119 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama