Plán pro rok 2019

Autor: Bělíkovi (1 příspěvek)
9. 7. 2019
0 komentářů
Plán pro rok 2019
Příspěvek stavebníka
Nový rok, nové plány - již minulý rok jsme se koukali po novém bydlení, ale s trhem realit to je šílené. Ceny nemovitostí jsou přehnaně vysoké. Proto jsme se rozhodli postavit vlastní bydlení.

Leden

Rozhodování o umístění a typu stavby bylo u nás rychlé. Rodiče nám nabídli kus pozemku a navíc se nám vždy líbila poloroubenka, tak jsme si říkali, že máme vyhráno. Jenže to byl první omyl. Pozemek je ve změnovém řízení dle územního plánu na stavební už nějaký ten rok. Respektive, obec žádosti podávala v květnu 2017. Dle původního vyjádření obce měla změna trvat 1,5 roku. Podle posledních informací spíše 2,5 roku. Což by vycházelo na konec tohoto roku. Řekl jsem si, že je na čase začít schánět architekta na realizaci PD. Poptal jsem několik architektů v okolí. Po první nabídce se mi trochu zamotala hlava. Dát 163 tisíc za projekt, který obsahoval pouze základní část pro ohlášení stavby. Naštěstí druhá nabídka byla už v reálné sféře a třetí byla víťezná. S architektem jsem se i nejvíc sešel s představou a detaily budoucího domu. Po radě architekta jsem si začal zařizovat el. přípojku, jelikož to je po územním plánování další časově nejnáročnější úsek. Tedy asi v mém přípaďe to nebude zcela taková pravda. Během pár dní se mi ozvala firma, která bude realizovat stavbu přípojky, abych jim odsouhlasil trasu a umístění pilíře.

 Únor

Na pozemku proběhlo měření radonu, ikdyž to byla spíše formalita, jelikož podloží domu je jílovo-pískovcové. Podal jsem si žádost  Vyjádření o existencí a možnosti o připojení k vodovodu, přišlo kladné vyjádření s podmínkou rozdělení pozemku. Rozdělení pozemku bylo v plánu, ale počítal jsem až po ukončení změny ÚP. Musel jsem se zastavit na úřadu, jestli v tom nebude nějaký problém a objevil se první zádrhel. Respektive úřednice na územním plánování, která ještě neviděla podklady ke změně územního plánu po roce a kus, co jí to leželo na stole. Pro přesnější informaci jsem si musel nakonec dojít na obecní úřad, kde mi bylo sděleno, že s rozdělením pozemku není problém, jen se to musí udělat ve správný čas. Až se vyjádří úřednice z ÚP a pustí pozemek dál k získání stanoviska ostatních odborů. Řekl jsem si, že si podklady k rozdělení pozemku zajistím dopředu. Zašel jsem na stavební a obecní úřad a podal žádost o rozdělení pozemku. Dále jsem zašel za geodetem a domluvil zaměření pozemku pro rozdělení a vytvoření výškopisu a polohopisu. Také proběhlo setkání s architektem ohledně prvních návrhů dispozic domu.

 Březen

Po setkání s architektem nám vzniknul menší zádrhel, v budoucím domě máme v plánu mít kachlový sporák, tak jsme museli trochu poupravit dispozice přízemí, aby bylo možné ideálně roznést váhu na strop sklepa. Jelikož jsme neměli detailní představu o tom, jak by kachlový sporák mohl vypadat, začali jsme s manželkou hledat na internetu nějakou inspraci a kamnáře, který by byl ochoten udělat základní návrh kamen s naceněním. Jen pro info, váha kachlového sporáku je přibližně 1500 kg.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Projektová dokumentace RD
64 420 Kč
Měření Radonu
2 950 Kč
ČEZ - jističe
12 500 Kč
Celkem79 870 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Bělíkovi
Bělíkovi (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama