Vžili jsme se do role zlodějů. Dostaneme se i do vašeho bytu?

Autor: HT Dveře (4 příspěvky)
15. 2. 2018
1 komentář
Komerční
Škoda 333 milionů korun, více než 7 tisíc vykradených domácností a stovky neznámých pachatelů. Takhle vypadal podle Policie ČR rok 2016. Odborníci se přitom shodují, že prevence je jednoduchá – pořiďte si vchodové dveře s bezpečnostní třídou alespoň 3. Ty zloděje zdrží. Nebo ne? Otestovali jsme za vás.

Nejlepší přítel zloděje? Páčidlo

Minulý týden se do našeho sklepa pokoušeli vloupat zloději. Snažili se vypáčit dveře okolo zámků i pantů a pokusili se narušit oplechování,“ popisuje hrůznou zkušenost paní Radka. Její případ není ojedinělý, právě páčidlo bývá jedním z nejčastějších nástrojů zlodějů. Mezi další oblíbené pomůcky patří šroubovák a samozřejmě hrubá síla (zloději se snaží dveře doslova rozmlátit).

Zkusili jsme si to

K testu jsme si vybrali vchodové dveře bezpečnostní třídy 3. Právě tato třída zaručuje, že ochrání před zloději, kteří používají fyzickou sílu i běžné mechanické nástroje. Pokud zloděj nezná složitý systém zamykání dveří, nedostane se skrz. Pojďme to vyzkoušet v praxi:

A výsledek?

Ani hrubá síla, ani běžné nástroje zlodějů nebyly schopné dveře s bezpečnostní třídou 3 prolomit. Trvalo nám to déle než 30 minut a dveře zůstaly pevně na svém místě. S jistotou tak můžeme říct, že bezpečnostní třída 3 v našem testu jednoznačně uspěla.

Co je bezpečnostní třída 3?

Do bezpečnostních tříd jsou zařazeny všechny mechanické zabezpečovací prvky od visacích zámků až po vstupní dveře, definují je normy ČSN EN 1627 až ČSN EN 1630. Dveře s bezpečnostním označením 3 představují nejvyšší ochranný standard běžných rodinných domů a bytů před zloději. Vyšší třída se vyplatí jen v případě, že doma uchováváte velmi vzácné předměty jako obrazy nebo zbraně. Třídy 5 a 6 se podobají spíše trezoru a v České republice se dveře s tímto označením neprodávají.

Jaké další výhody tyto dveře mají?

  • Neplatí na ně hrubá síla, ani vysazení z pantů (mají až 15 zamykacích bodů).
  • Ochrání vás i před hlukem a zadrží požár.
  • Díky nim získáte levnější pojistku na vybavení bytu.
  • Správnou instalací snížíte únik tepla.

Povolejte odborníky

Aby však dveře správně plnily svou funkci, musí být pečlivě usazené. Spolehněte se na znalosti zkušených montérů. Dveře nainstalují kvalitně, rychle a s minimem nepořádku. Neváhejte nás kontaktovat, firma HT Dveře je tu pro vás.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
HT Dveře (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama