Podlahové vytápění John Guest snadno a rychle

Autor: John Guest CZ (2 příspěvky)
18. 9. 2017
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Britská společnost John Guest je jedním z největších výrobců plastových nástrčných spojovacích systémů pro různé oblasti průmyslu (např. sanitární a vytápěcí systémy, plošné vytápěcí a chladicí systémy, rozvody vody, rozvody tlakového vzduchu, nápojová technika a mnoho dalších). Na trhu se pohybuje více než 55 let a její pobočky najdete po celém světě.

V České republice sídlí pobočka v Českých Budějovicích (viz kontaktní údaje na konci článku) a obrátit se můžete také na její dlouholeté spolupracovníky nejen v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, ale též na Slovensku. Firma zaznamenala v posledních letech velký nárůst instalací podlahového vytápění, které pokládali sami koncoví uživatelé. Lze vybírat z různých druhů "podlahovek", ale představíme Vám ten nejpoužívanější - příchytkový systém.

Příchytkový systém podlahového vytápění

Příchytkový systém (Speedfit Tack) patří mezi cenově nejdostupnější variantu podlahového vytápění a lze jej využít v bytech, rodinných domech i v komerčních objektech. Jedná se o systém kotvení trubky plastovými sponami.

Rozložení EPS desek

Jako první je třeba rozložit EPS desky v požadované výšce. Tloušťka desek se upraví v závislosti na doporučené výšce betonového potěru a finálního povrchu (např. dlažba, PVC, plovoucí podlaha). Pro oddělení litých podlah s podlahovým vytápěním od zdiva se připevní dilatační okrajová páska. Ta je vyrobena z polyetylenové pěnové hmoty a vybavena fixační samolepkou a navařeným pruhem PE folie.

Reklama

Reflexní hliníková folie

Následně se na desky položí reflexní hliníková folie, která se skládá ze tří vrstev (OOP, AL, LDPE). Folie je v roli 50 x 1 m a doporučuje se spojovat kovovou lepicí páskou. Na folii je zakreslen rastr, který umožňuje pokládku trubky v rozteči násobků 5 cm. 

Pokládka trubky

Nejvhodnější trubka pro pokládku podlahového vytápění je PE-RT trubka. Je to 5vrstvá celoplastová trubka, která je velmi flexibilní. Vnitřní a vnější vrstva je tvořena z PE-RT materiálu a s nimi je pojivem spojena vrstva zabraňující vnikání kyslíku (z plastu EVOH).

Trubka se k EPS deskám přichytává plastovými příchytkami odolnými proti úderu. Příchytky jsou k dispozici v délce 40 mm a jsou určeny pro trubky s vnějším průměrem max. 20 mm. Plastové příchytky mají háčky a do polystyrenu jsou nastřelovány tzv. tackerem, který výrazně usnadňuje montáž. 

Reklama

Připojení rozdělovače

Podle počtu okruhů zvolíme nerezový rozdělovač (4-12násobný). Rozdělovač je vyroben z vysoce kvalitní nerezavějící oceli a standardně je vybaven manuálním odvzdušňovačem, automatickým rychloodvzdušňovačem, ukazatelem a regulátorem průtočného množství. Pro rozdělovač máme k dispozici buď skříňku na omítku (instalace na stěnu) nebo pod omítku (instalace do stěny). 

Podlahové vytápění John Guest snadno a rychle

Budete-li chtít zaslat cenovou nabídku na podlahové vytápění, kontaktujte nás, rádi Vám ji vypracujeme. V případě závazné objednávky zpracujeme také kladečský plán a zapůjčíme tacker na příchytky a odvíječ trubek. Již nyní můžete získat slevový kupon v hodnotě 30 % na podlahové topení John Guest a k tomu spoustu výhod a konzultaci specialisty přímo na Vaší stavbě ZDARMAVíce zde >> Kontaktní údaje: John Guest Czech s.r.o. Vrbenská 2290, 370 01 České Budějovice Tel.: +420 387 002 040 E-mail: info@johnguest.cz Web: www.johnguest.com  

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
John Guest CZ (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama