Nemáte klimatizaci? Připravte se na letní parna pořízením ventilátoru!

Autor: K & V ELEKTRO (12 příspěvků)
Kategorie: obývací pokoj
11. 5. 2020
0 komentářů
Nemáte klimatizaci? Připravte se na letní parna pořízením ventilátoru!
Komerční
Přestože je klimatizace nejúčinnějším způsobem ochlazení domácnosti či kanceláře, náklady na její pořízení a servis jsou vysoké a při špatném používání je nebezpečná i pro vaše zdraví.

S přicházejícími teplými dny je proto dobré se zamyslet, zda do vaší domácnosti, kanceláře nebo provozu nepořídit ventilátor či ochlazovač vzduchu.

Ventilátory nevysouší vzduch a jejich pořizovací cena začíná od několik set korun. Navíc vás nevystavují teplotním šokům při příchodu z venkovních tropických teplot do překlimatizované místnosti.

I větráky je ale samozřejmě potřeba používat správně, umístit je tak, aby na vás nefoukaly z moc velké blízkosti, a nechat je pomocí automatického otáčení vířit vzduch rovnoměrně po celém prostoru.

Základní verzí jsou stolní ventilátory, které lze umístit na stůl nebo polici a pohodlně přenášet tam, kde jsou zrovna zapotřebí. Některé mají také klips, kterým je připevníte ke hraně stolu, aby vám co nejméně překážely.

Větráky často oscilují, aby zchladily co největší prostor, a většinou lze vybírat z několika rychlostí ventilace. Rozměrově vyšší variantou jsou stojací ventilátory, které jsou určené k umístění na zem a mívají nastavitelnou výšku.

Pro větší bezpečnost doporučujeme sáhnout po ventilátorech, jejichž lopatky jsou zakryty kvalitní ochrannou mřížkou.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
K & V ELEKTRO (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama