5 každodenních činností, pří kterých můžete doma šetřit vodu i vy

Autor: Kristýna Pirklová (1 příspěvek)
4. 8. 2019
0 komentářů
5 každodenních činností, pří kterých můžete doma šetřit vodu i vy
Příspěvek stavebníka
Když jsem ještě chodila na gympl, měli jsme na zeměpis učitele, který mě téměř nikdy svým výkladem nezaujal. Mám na něj ale jednu výraznou vzpomínku.

Tenkrát nám říkal, že pokud bude někdy v budoucnu opravdu velký problém, půjde o vodu. Konkrétně o její nedostatek a na to se nabalující problémy. Snažil se nám vysvětlit, že to, že otočíme kohoutkem a teče pitná voda, je obrovský luxus. Vlastně popisoval vodu, jako by byla tekuté zlato. To mě tehdy zaujalo. Abyste rozuměli, byla jsem vždycky vedená k tomu, že se ničím zbytečně neplýtvá. Ono ale není úplně jednoduché to plýtvání vždycky hned rozpoznat a uvědomit si ho. Někdy je potřeba nechat se popostrčit.  Proto pro vás mám dneska pár příkladů toho, jak to děláme u nás doma.  Bydlíme v bytě, takže neřešíme například závlahu zahrady a nesbíráme dešťovku. Jak tedy šetříme vodou v naší domácnosti?

Je určitě dobré instalovat perlátory, kam jen to jde. Díky provzdušnění vody jí spotřebujete méně, aniž by utrpěla kvalita mytí. Pokud jde o sprchování, je to možná trochu kontroverzní, ale my se prostě nesprchujeme 2x denně. Možná si teď říkáte, že jsme čuňátka, ale jsme přesvědčeni, že časté mytí zdraví spíš škodí. My dospělí se myjeme dle pocitu a aktivity, děti dle aktuálního stupně zašpinění. U čištění zubů, šamponování vlasů atd vodu vypínáme a učíme to i děti.

3. Úklid a domácí práce

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kristýna Pirklová (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama