Kreativní omítky Baumit CreativTop

Autor: Tereza Malinová (119 příspěvků)
19. 11. 2019
0 komentářů
Redakční článek
Fasády s dřevěnými obklady, kamenem nebo betonem skvěle ozvláštní exteriér domu a dodají mu nezaměnitelnou podobu. Tyto atraktivní povrchy lze dnes velmi snadno napodobit pomocí speciálních kreativních omítek. Jednoduše tak ze svého domu uděláte nepřehlédnutelnou dominantu nebo jej naopak necháte splynout s okolím. 

S odborníkem Jaromírem Žumárem ze společnosti Baumit jsem si povídal o tom, co to jsou kreativní omítky, z jakých typů lze vybírat a jaké nářadí a postup je potřeba k jejich aplikaci.

Nepřeberné množství struktur, barev a designu

Kreativní omítky Baumit CreativeTop jsou fasádní omítky, kterými lze vytvořit nepřeberné množství kreativních struktur. Od dekoru dřeva, přes imitaci kamene či betonu až po imitace cihelných klinkerových pásků nebo cortenových plechů.

Existují také různé úpravy povrchů, například leštěné glatované povrchy, které se opatřují metalickým nátěrem a imitují velmi hladký povrch. Omítky lze probarvit do všech odstínů Baumit Life, což v praxi představuje až 888 druhů odstínů. Vytvořit lze také odstíny na míru.
Reklama

Aplikace kreativní omítky

Všechny omítky jsou určeny do exteriéru, takže jsou vhodné na fasádu zateplenou nebo na starší minerální fasádu, u které probíhá renovace. Nanášení probíhá stejně jako u klasických omítek. Je potřeba zednická lžíce a nerezové hladítko. Při strukturování se využívá spousta dalších nástrojů, třeba fládrovací podvalek pro dezén dřeva, různé druhy kartáčů, štětců atd.

Kreativní omítky Baumit CreativTop

Kolik má vrstev?

Zajímalo mě, kolik vrstev kreativní omítky se nanáší. „U některých struktur jedna, například u kartáčování. Ale aby se zvýraznila struktura nebo doplnily některé vrstvy omítek, tam bývají dvě vrstvy, možné je vrstvit lazuru, metalický nátěr nebo i nátěr fasádní barvou,“ vysvětlil mi Jaromír.

Reklama
Kreativní omítky Baumit CreativTop

Inspirace online nebo ve vzorkovně

Nanášet kreativní omítku je možné se naučit také online. „Všechny naše kreativní struktury lze shlédnou na webových stránkách v aplikaci Baumit Creative, kde si zájemce může vyfiltrovat různé struktury, dozví se, z jakých materiálů jsou vyrobeny. K dispozici je také aplikační video.“ „Na živo je možné omítky vidět v naší vzorkovně v Brandýse nad Labem nebo v Praze-Čakovicích, kam neustále nové vzorky doplňujeme,“ dodává Jaromír.   

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová
Tereza Malinová (119 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací