Aktuální informace z e4 domu

Autor: e4 dům svépomocí (149 příspěvků)
18. 5. 2021
0 komentářů
Aktuální informace z e4 domu
Příspěvek stavebníka

Stavebníci,

posílám vám pár aktuálních fotek a informací ze stavby e4 domu.

Včera jsme dorovnali a vypěnili všechna pouzdra Eclisse pro posuvné dveře v přízemí. Dále jsem pak dozdil poslední řadu příček těsně pod stropem, ty je nutné zkrátit tak, aby se nedotýkaly až stropu, ale aby tam vznikla mezera (u nás to bylo přibližně jeden až dva centimetry). Tuhle mezeru pak vypěníme nízkoexpanzní pěnou.

Současně také pokračuji ve zdění stěny u schodiště, konkrétně se jedná o rovnou stěnu nahoře v patře, která tam dřív nebyla. Měli jsme tam danou paletu, aby nikdo nespadl dolů. Včera jsem tam založil příčku, kterou jsem napojil na vestavěnou stěnu na schodišti a dnes to mám v plánu dodělat tak, aby už na schodišti byla rovnou vytvořena šikmina, která bude schodiště kopírovat. Nahoru na příčku, která tvoří zábradlí na schodiště, přijde beton.

Po dohodě s odborníkem z Cemexu jsme se rozhodli, že příčku, která je postavená přímo na schodišti, ještě provrtám v místech, kde kopíruje horní druhé rameno a umístim přes příčku do jednotlivých schodišťových stupňů. Vložím mřížku, dám tam chemickou kotvu a přes závitové tyče ještě nakotvím stěnu do druhého schodišťového ramene. Případná hmotnost příčky, která je postavená na spodním rameni na schodišti, se tak ještě dál rozloží a přenese se do druhého ramene.

Dneska bychom chtěli s řemeslníkem dodělat vodu. Zbývá nám zapojit sprchy u WC a vytvořit stoupačky ve stěně mezi technickou místností a druhým patrem. Všechny rozvody, které vedou po zemi, budeme dělat až po omítkách, takže je máme zatím jenom ve stěně. Vodu ani odpady jsem zatím ještě nezahazoval ani nesádroval. Chtěli bychom ve čtvrtek a v pátek začít vyřezávat drážky pro elektřinu a odpady pro krabičky. Nechávám si drážky, které jsou s vodou a s odpady ještě nezasádrované proto, kdybychom tudy chtěli ještě prostrčit kabel do dalšího patra nebo někam blízko do stěny.

Aktuální informace z e4 domuAktuální informace z e4 domu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
e4 dům svépomocí
e4 dům svépomocí (149 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama