Vyzděno a připraveno pro betonáž věnce

Autor: sprajcler (7 příspěvků)
8. 5. 2021
1 komentář
Vyzděno a připraveno pro betonáž věnce
Příspěvek stavebníka

Hrubá stavba

Se zakládáním hrubé stavby jsme začali 21. 4. 2021 po několika denním odkládání kvůli počasí. Letos zkrátka počasí více nepřeje než přeje, i když pro všechny naše práce, které děláme, nám nakonec počasí přálo, jako tomu bylo u hrubé stavby. Skoro všechny dny nakonec svítilo sluníčko, takže jsme nasbírali i opálení.

Zakládací maltu Ytong jsme nanesli pro celý obvod stavby, samozřejmě kromě dveří, garážových vrat a vchodu na terasu, a také pro vnitřní nosné zdi. Vše pomocí zakládací sady a laseru, tak aby bylo vše v rovině, a první řadu zdiva Ytong jsme do malty usadili.

S pokračováním zdění jsme začali hned den následující, kdy jsme za jeden den vyzdili nějakých 5 - 6 řad. Kdo by řekl, že to půjde tak rychle...

Po skončení třetího dne jsme 1/2 domu vyzdili do výšky překladů nad okna, včetně usazení 3 Ytong překladů. 2 překlady nad okna v pokojích a 1 nad dveře do budoucí dílny.

Přes víkend jsme si dali oraz a pokračovali jsme 27. 4., kdy jsme dozdili vše do stejné výšky, jako předcházející stavební den, usadili jsme zbylé Ytong překlady, nad garážová okna, okno do koupelny a okno do pokoje, stejně tak nad hlavní vstup do domu. Ostatní překlady budou betonové od Betonových staveb z Klatov. Ty přijdou do garáže, nad okno v kuchyni, v obývacím pokoji a nad terasu. Tento stavební den jsme zakončili vyzděním vnitřní nosné zdi, která rozděluje obývací pokoj s kuchyní od zbylé obytné části domu.

Následující stavební den jsme vyzdili nosnou zeď, která odděluje garáž od obytné části. Ne průchod do obytné části z garáže jsme nechtěli.

Pak jsme si dali den oraz, čekali jsme na betonové překlady, které nám dovezli 29. 4. a také na příčkovky pro obezdívku.

30. dubna jsme usadili všechny betonové překlady a obezdili jsme prostor pro budoucí věnec a to asi nad polovinou domu.

Na svátek práce se dozdili příčkovky pro věnec, dozdily se okna a začalo se s vázáním armatury pro věnec.

S vázáním se pokračovalo i 2. května i 3. května i 4. května, kdy jsme celou armaturu propojili a vložili do připraveného obezděného prostoru.

5. a 6. května se nad betonovými překlady z EPS polystyrenu dodělalo a zašalovalo bednění.

Po celou dobu stavby nás kontroloval stavební dozor, který mám zkontroloval hlavně svázanou armaturu pro věnec a povolil betonáž. Na beton čekáme, máme domluvenou betonáž na 13. května.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
sprajcler (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací