Stavět nebo rekonstuovat?

Autor: Dva_na_stavbě (3 příspěvky)
Kategorie: Rekonstrukce
12. 2. 2021
0 komentářů
Stavět nebo rekonstuovat?
Příspěvek stavebníka
Pravděpodobně velmi časté otázky poslední doby. Za nás to vyřešil tak trochu osud, a tak jsme si řekli, že se pustíme do rekonstrukce rodinného domu.

Jak to všechno začalo

Nejdřív by bylo asi vhodné specifikovat to MY, jsem tady já a můj muž...ale jak tomu osud chtěl, jsou tady i moji rodiče. Takže dvě generace, dvě bytové jednotky, čtyři rozdílné názory a pravděpodobně živná půda pro budoucí katastrofu :D. Prostě jsme se rozhodli, že z rodinného domu, ve kterém vyrůstal můj táta, uděláme dvougenerační domek se vším všudy. Jedná se o dům ze 70. let minulého století a tak nějak k němu máme všichni citovou vazbu.

Rýče, lopaty a práce může začít

Než jsme si oblékli montérky a pustili se do práce, naivně jsme si mysleli, že máme výhodu oproti lidem, kteří starší domek koupí. Mysleli jsme si totiž, že máme nějaké povědomí o tom, kde je problém, kam se zaměřit a co prozatím nechat „vyhnít“. Hlavním problémem byla kanalizační přípojka, která měla souvislost s trhlinami v domě a jílovitým podložím, které před lety zapracovalo.

Takže rýče, lopaty do ruky a výkopy mohly začít. Za jedno odpoledne jsme stihli výkopové práce a napojení nového potrubí s částečným přisypáním. Druhý den jsme rozbili stávající cihlovou šachtu a osadili místo ní novou plastovou revizní šachtu.

Trhliny byly a i dnes jsou skoro všude, proto jsme nechali nemovitost pro jistotu prohlédnout statikem, což naštěstí dopadlo dobře a od té doby trhliny odstraňujeme, je to taková nekonečná práce na dlouhou tuhou zimu...čili aktuální počasí. O tom, jak jsme byli naivní a o našich stavebních kostlivcích ve skříni zase příště, teď musíme trhlinovat a prasklinovat.

Instagram: https://www.instagram.com/dvanastavbe/

Lukáš a Verča

dva_na_stavbě

Galerie

Stavět nebo rekonstuovat? Stavět nebo rekonstuovat? Stavět nebo rekonstuovat? Stavět nebo rekonstuovat?
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Dva_na_stavbě (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama