Jak zateplit tuto rovnou střechu?

Autor: MarekM (1 příspěvek)
14. 1. 2021
3 komentáře
Jak zateplit tuto rovnou střechu?
Dotaz
Potřeboval bych trvaleji vyřešit zateplení + odvádění vody této části rovné střechy. Jak to?

Jak zateplit tuto rovnou střechu?

Potřeboval bych trvaleji vyřešit zateplení + odvádění vody této části rovné střechy. Není správně zahydroizolovaná a sem tam prosákne voda v netěsnostech plechu. Také není správně vyspádovaná a voda se zde drží. Navíc je to nezateplený beton, takže ve vnitřních prostorech uniká stropem velké množství tepla, sráží se zde voda a strop plesniví. Přemýšlím i nad zateplením stropu zevnitř, ale obávám se prosakující vody, plísně mezi polystyrenem a betonem apod.

Jsem laik mimo obor stavebnictví, ale sám dělám drobné stavební opravy na domě. Proto jsem se k tomu snažil něco najít. Můj dotaz bude spíše ve validaci nápadu a prosbu o zpětnou vazbu a tipy, jak tam neudělat nějakou zásadní chybu.

Zateplení zevnitř + hydroizolace střechy

Přemýšlím i nad zateplením stropu zevnitř, ale obávám se prosakující vody, plísně mezi polystyrenem a betonem apod. Prosakování vody by mohla vyřešit nějaká lepší hydroizolace střechy. Což bych mohl ale vyřešit SBS modifikovaným asfaltem https://www.dek.cz/produkty/detail/1421010105-topdek-al-barrier-role-7-5m2

Nadstřešení?

Zatím asi jako nejvhodnější řešení zateplení mi přijde udělat dřevěnou konstrukci, která bude mírně vyspádovaná na okraj domu, kde přidám na konec plechu (za zábradlí) nový okap. Nevýhoda je, že za zábradlím (pod budoucím okapem), je ještě kousek zdiva, které bude nejspíš promrzat.

Na současný plech + kolem bočního zdiva mám v plánu nalepit SBS asfalt.

Konstrukce z hranolů by byla upevněna kotvami do boční zdi pod skřidlice a na druhé straně k zábradlí. Mezi průběžné (https://youtu.be/ZYN1WmhsYts?t=56) hranoly bych umístil dvě vrstvy minerální vaty. Na konstrukci s minerální vatou bych nalepil PVC folii hydroizolaci (tak aby obalila celou konstrukci - i z boků). Na to poté navrtal OSB desky (na střechu se bude občas chodit). Na OSB desky ještě jednu PVC folii a na to poté plechovou střechu.

Je můj způsob vhodný, nebo raději zvolit něco jiného, nebo to nechat na odborníkovi/firmě? Nechtěl bych přesáhnout 30/50k Kč - svepomoci/firma. Je to reálné, případně jaký zvolit jiný postup?

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama