Designové vypínače a zásuvky: Vyberte si ty pravé

Autor: K & V ELEKTRO (12 příspěvků)
20. 10. 2020
1 komentář
Designové vypínače a zásuvky: Vyberte si ty pravé
Komerční
Při stavbě rodinného domu bývá výběr domovních přístrojů až jedním z posledních kroků, na který už často nemáte dost času a sil. Praktické a nenápadné vypínače a zásuvky z bílého plastu jsou sice nejsnazší volbou, možná se ale kvůli ní ochudíte o velmi zajímavý designový prvek vaší domácnosti.

V nabídce nejznámějších firem specializujících se na vypínače a zásuvky najdete domovní přístroje různých barev, tvarů i nečekaných materiálů. Jejich cena se od základních řad přitom často příliš neliší. I tyto řady navíc kromě klasických vypínačů a zásuvek nabízí také mechanismy k ovládání rolet, zabezpečení místnosti nebo regulaci teploty.

V moderních domácnostech se dobře vyjímají přístroje Time, které patří mezi vypínače ABB. ABB Time na první pohled poznáte podle ostrých hran a metalických barev. Mezi další velmi oblíbené řady patří Legrand Céliane typický naopak kulatými mechanismy a kvalitními materiály.

Designové vypínače a zásuvky: Vyberte si ty pravé

Pokud si nejste použitím výraznějšího vzhledu domovního přístroje stoprocentně jistí nebo naopak plánujete jejich vzhled častěji měnit podle aktuální nálady a vybavení místnosti, je pro vás určena řada Schenider Unica. Ta umožňuje snadné střídání rámečků jednotlivých přístrojů – pestrobarevné designy Unica Colors a Unica Quadro tak snadno vyměníte za metalické Unica Top nebo luxusní Unica Class vyrobené z kůže, skla či břidlice.

Pro opravdové fajnšmekry jsou pak určené porcelánové zásuvky a vypínače, které oceníte, pokud máte rádi vintage styl, interiéry v designu Provence nebo rekonstruujete historické prostory. Svým vzhledem (kulatý tvar, bílý nebo černý porcelán, vzhled tlačítka) kopírují prvorepublikové vypínače, kombinují je ale s moderními technologiemi. Porcelánové retro vypínače nabízí například řady ABB Decento a Fontini Garby.

Designové vypínače a zásuvky: Vyberte si ty pravé

 Neotřelý design dnes samozřejmě poskytují i některé domovní přístroje s vyšším stupněm krytí, které jsou vhodné do venkovního či prašného prostředí. Moderní vzhled a odolnost IP55 spojují například řady Schneider Mureva Styl a Legrand Plexo.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
K & V ELEKTRO (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama