Omítky svépomocí

Autor: Barunka (13 příspěvků)
Kategorie: Vnitřní omítky
9. 9. 2020
0 komentářů
Omítky svépomocí
Příspěvek stavebníka
275 metrů čtverečních omítek s hladítkem a weberem 700.

Lepidlo i štuk jsme si mohli užít až za ušima – i v uších. Nečekaly nás žádné strojní ani stříkané omítky, ale lžíce, hladítko a metla. Naši „kluci“ jsou prostě ze staré (dobré) školy, a tak jsem se mohla naučit zas něco nového.

Příběh našich omítek jde ruku v ruce s příběhem COVIDu, a tak jsme tuhle akci absolvovali na jaře v rouškách a s lehkým stresem o materiál, protože byli zavřené stavebniny a nakupoval jen ten, kdo má IČO.

Moje pozice přípravářky zahrnuje: být všude a hned, donést tu správnou věc ještě než se vůbec vysloví, mít vždy připravené lepidlo, mít vždy připravenou perlinku, nosit kafe, nosit vodu a běda, jak něco není – jasně, trochu přeháním.

Materiál:

Perlinku jsme použili s okem 4,3×4,3, nakoupili jsme 5 balíků (275m2), které jsme stříhali na stejně dlouhé pruhy přes celou výšku zdi a pár nám jich zbylo. Lepidlo jsme přikupovali a celkem jsme ho měli 30 balíků po 25 kilech. Vybrali jsme weber 700 – chlapi si to pochvalovali, já nemám srovnání, ale míchalo se mi dobře (haha). Štuk jsme vybrali Hasit 160, taky si ho pánové pochvalovali, měli jsme ho namočený několik týdnů dopředu.

Celkem nás tenhle materiál vyšel na 26.100 Kč (na těch cca 275m2) – byla to dřina, tahat, hladit, točit, zarovnávat a všechno dokola, ale z mého pohledu, jsme si užili i trochu zábavy a dobře si popovídali. Kromě míchací metly nebyl jiný rámus, a tak jsme se konečně slyšeli. Ve 4-7 lidech jsme s tím strávili 4 víkendy.

A jestli to zvládne ženská? Je to náročný na ruce, ale určitě ano, když ví, jak na to. A pozor na štuk, dost vysušuje ruce (jakože fakt nepříjemně), ale gumové rukavice to zachrání.

Náklady

Název položkyCena
Perlinka, lepidlo, štuk
26 100 Kč
Celkem26 100 Kč
Omítky svépomocíOmítky svépomocíOmítky svépomocí
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Barunka (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací