Jak vybrat okap?

Autor: LINDAB (8 příspěvků)
Kategorie: Střešní okna
10. 5. 2011
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Výběr okapových systémů různých výrobců a materiálů je obrovský, jak si ale poradit při nákupu? První je třeba si zodpovědět otázku, kam chceme okapový systém umístit, výšku domu a také svou finanční situaci. Laciný materiál nemusí v konečné fázi být laciný – připočtete-li  každoroční nátěry a další údržbu, životnost materiálu, konečná cena se výrazně navyšuje.

OKAPOVÁ SKLÁDAČKA VE 3 VELIKOSTECH

Pro správnou funkci okapového systému je vždy důležité správné dimenzování. Při navrhování odvodnění je třeba dbát nejen na správnou velikost, ale také na dostatečný počet svodů apod. Na www.okapyprovas.cz si můžete snadno spočítat složení a počet jednotlivých dílů okapového systému, stačí zadat rozměry domu a typ okapu, můžete si zároveň vyzkoušet i barevné sladění s fasádou a střechou. Okapový systém Rainline jsou na výběr ve třech velikostech rozvinuté šířky – 125, 150 a 190 mm. Cena začíná na 163 Kč bez Dph/bm žlabu, což je řádově polovina ceny mědi nebo titanzinku, které mají srovnatelné vlastnosti i životnost.

MATERIÁL, KTERÝ NEMUSÍTE NATÍRAT

Lindab Rainline je vyroben z předlakované oceli s povrchovou úpravou HB polyester, která nepodléhá korozi a nevyžaduje tedy natírání. Životnost materiálu i systému jako celku je prověřena více než 50ti lety používání v náročných klimatických podmínkách Skandinávie, odkud Lindab pochází. V soutěži Stavební výrobek – technologie roku 2010 získal třetí cenu, a to za mimořádnou kvalitu. Do Česka je dodáván již od roku 1993 a patří mezi nejvíce a nejdéle prodávaný  okapový systém.

DOPLŇKY POMÁHAJÍ

V sortimentu LindabRainline je široká škála žlabových háků určených pro různé způsoby uchycení žlabů a doplňky ve všech velikostech, jako jsou např. odbočka do sudu, jistící háky, přechod do odpadu nebo prvek usnadňující vybírání nečistot.

Reklama

SUNDEJTE OKAP NA ZIMU

Chloubou systému je důmyslný systém spojek, díky kterému není třeba systém letovat, nebo lepit, není třeba ani žádného speciálního náčiní na jeho montáž. Spojky mají bajonetový uzávěr, který  stejně jako přezka na lyžařské obuvi napojení svodů a žlabů pevně zacvakne a zajistí trvale těsný spoj.  Na zimu je možno systém demontovat, což využijí majitelé domů zejména na horách.

Lindab přináší kvalitu a usnadňuje montáž •    10 barev včetně mědi a dalších metalických odstínů •    Kompletní systém s řadou doplňků •    Všestranný pro hory i nížiny •    Snadno smontovatelný a demontovatelný díky systému spojek •    Bezúdržbová povrchová úprava odolná proti korozi •    Garantovaná 30ti letá záruka •    Praxe v náročných skandinávských podmínkách prověřila životnost  minimálně 40 let. Paleta barev Lindab Rainline:

Jak vybrat okap?
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
LINDAB (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací