el.sloupek a co dál?

Autor: Masterjay (6 příspěvků)
11. 4. 2019
2 komentáře
Dotaz

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně el.připojení pozemku.

V tuto chvíly je natažen kabel vč el.sloupku pro novou lokalitu o 8 pozemcích. Ještě budou do konce toho to měsíce přemisťovat sloup el.vedení.

Co vim od stavbyvedoucího této akce. Ještě na konec musí proběhnout kolaudace.

A já se ptám, jestli v tuto chvíly můžu něco udělat? Co se týče zabudování svého elektroměrnýho pilíře, rozvaděče atd...

Děkuji za odpověď

Masterjay15. 4. 2019 7:25:14

Děkuji za odpověď.

Napíšu stavbyvedoucímu, jestli bude vědět víc. Určitě poradí...:-)

Díky

Jiří

Jiří15. 4. 2019 6:25:58

Jestli je ten el. sloupek co tam už stojí ten, ke kterému se máte připojit, pak jste na tom asi stejně jako my, když jsme čekali na dokončení (kolaudaci elektriky) u nás. Nejprve jsme vyřídili "smlouvu o připojení" s EONem (na tu není potřeba aby to měl EON zkolaudované). V dokumentu od nich jsou popsané nějaké obecné podmínky pro připojení (jaký kabel použít, apod.). Pak jsem podle toho postavil elektroměrný pilíř a sehnal na to revizi. A jakmile vše EON zkolaudoval, tak jsem už jen uzavřel "smlouvu o sdružených službách" (bez kolaudace EON rozvodů a bez revizní zprávy na náš elektroměrný sloupek tohle nešlo). Krátce poté nás připojili a my začali "svítit".
Jestli už EON má zkolaudováno nebo ne, a jestli tedy už mám posílat žádost nebo ne jsem zjišťoval přes nějakého technika co měl naši ulici na starost. Číslo na něj jsem získal přes infolinku EONu.