Dřevěný strop nad oknem

Autor: TIM (3 příspěvky)
Kategorie: Hrubá stavba
7. 2. 2017
0 komentářů
Dotaz

Zdravím,

letos plánuji začít stavět bungalov a chtěl bych mít strop z přiznaných dřevěných trámů shora obitý palubkami. Prostory nad stropem budou neobývané a nevytápěné, eventuélně pouze klasická půdní odkládací plocha. Vnější obvodové zdivo bude Porotherm 44 EKO+. Zateplen bude strop.

1. Trámy bych chtěl usadit ve výšce 250cm od čisté podlahy, některé trámy budou vycházet nad okno. Jak byste řešili ten detail trámu nad oknem? Na prvním obrázku mám náčrt, který se mi zdá nejlepší. Udělat to takto, že dát nad okno zvnějšku 7cm překlad + 10cm polystyrén + 25cm ŽB věnec + 2cm polystyrén? Okna bych chtěl mít co největší, na výšku 150cm, tak nevidím jinou možnost, jak ty trámy položit, abych zase neměl strop příliš vysoko. Dům nechci nijak zateplovat, okna dřevěné trojsklo. Bude to takto s 10cm polystyrénem OK z hlediska tepelných mostů, když budu mít nad oknem ten ŽB věnec? Protože předpokládám, že přímo na překlad bych ten trám neměl pokládat, že by trámy měly ležet na ŽB věnci. Má smysl ten 2cm polystyrén nalepen z vnitřní strany ŽB věnce?

2. Jak byste vyřešili krovovou střechu v kombinaci se stropem? Měl bych nad stropními trámy udělat další věnec na pozednici jako na obrázku? Anebo byste raději dělali 1 věnec nad okenními překlady, na ten položili pozednici a k tomu napasovali stropní trámy jako mám znázorněno na 2. obrázku? V této variantě se mi zdá, že by nemuselo být zateplení dostatečné v okolí pozednice, když budou ty stropní trámy pohledové.

Děkuji za odpověďi

Přílohy

Nvrh1.png
Nvrh2.png
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama