Díl druhý - Využití přebytků

Autor: Tilesman (4 příspěvky)
10. 6. 2020
0 komentářů
Díl druhý - Využití přebytků
Příspěvek stavebníka
Dopojení druhého bojleru. Jak už jsem psal v prvním příspěvku, některé dny, počínaje cca 10.března, je první bojler ohřáty na maximum tj. 75 °C již ve 12-14 h, z našich 8 panelů, tj cca DC 2000 W.

Připojil jsem tedy i druhý bojler, který se automaticky přepne jen pomocí LX DC BOX, který je součást bojleru a na využití přebytků je postavený.

Díl druhý - Využití přebytků

Stejně jako na schématu jsem z prvního bojleru udělal i vývod na pračku - opět se směšovačem - na kterém lze teplotu vody do pračky regulovat. Původní zapojení - což ale v praxi není nutné - že horká voda protéká přes standartní bojler, nechám funkční. Nám to jen zvedá množství nahřáte vody a rezervu pro dny s horším osvitem panelů.  Cíl je (byl) tedy teď více než 300 l pitné vody ohřáté na 70 °C - 75 °C a úspora další energie, kterou by si ohřívala vodu sama pračka tím, že je napojena na předehřátou vodu z prvního bojleru a dohřeje pouze případný rozdíl. 

Reklama
Díl druhý - Využití přebytků

Tentokrát mám v úmyslu využít i vyměníky obou bojlerů na mini okruh do koupelny, na žebřík na sušení ručníku, ale to zase až časem, jak se začne blížit podzim.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tilesman
Tilesman (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací