Jaký materiál zvolit pro stavbu domu? Cihla jako tradiční materiál stále žije!

Autor: Wienerberger (72 příspěvků)
4. 5. 2020
0 komentářů
Jaký materiál zvolit pro stavbu domu? Cihla jako tradiční materiál stále žije!
Komerční
Přemýšlíte, z čeho postavíte svůj dům a zároveň ušetříte? Cihla představuje tradiční materiál, ale co když ji doplníte o minerální vatu? Díky kombinaci přírodních materiálů a moderní technologie vznikne vyspělý stavební materiál splňující podmínky tzv. standardu NZEB, tedy s téměř nulovou spotřebou energie.

Co je vlastně cihla?

V první řadě je to přírodní materiál. Jíl představuje základní surovinu pro výrobu cihel již po staletí, je přírodní a generacemi prověřený. Cihelné zdivo má prokázanou životnost minimálně 150 let.

I cihla se vyvíjí

Díky využívání nových technologií se tento přirozený stavební materiál stále zdokonaluje. Například v kombinaci s minerální vatou ukrytou uvnitř cihelných bloků Porotherm T Profi vznikne jednovrstvé zdivo s hodnotami součinitele prostupu tepla v rozmezí U = 0,19 – 0,23 W/m2K (podle tloušťky použitého zdiva).

Jaký materiál zvolit pro stavbu domu? Cihla jako tradiční materiál stále žije!

Současné cihelné bloky jsou tak díky novým technologiím velmi pevné, odolné, tvarově stálé a trvanlivé. Výborně odolávají mechanickému poškození i vlivům okolního prostředí jako jsou UV záření, mráz, déšť, znečištění, plísně či řasy. Zabraňují častým výkyvům teplot, a to i bez dodatečné tepelné izolace fasády nebo klimatizačních a větracích systémů. Výrazně snižují spotřebu energie na vytápění nebo chlazení.

Cenová výhodnost

Vzhledem k prokázané životnosti cihlových staveb vychází stavba z cihel finančně výhodně. A pokud chcete ušetřit ještě více, můžete v rámci projektu Stavte výhodně! Nyní máte možnost nakoupit cihly Porotherm T Profi se slevou 35 %. Slevu uplatníte i na další výrobky společnosti Wienerberger: Porotherm Profi / Profi Dryfix (sleva 32 %), Porotherm EKO+ Profi / EKO+ Profi Dryfix (sleva 32 %), Porotherm strop (sleva 35 %), Porotherm překlady (sleva 30 %) a obkladové pásky Terca (sleva 25 %).

SLEVOVÝ POUKAZ „Stavte výhodně“ je výsledkem partnerství předních výrobců stavebních materiálů, garantuje slevu ve výši až 50 % na zdivo, střešní krytiny, komíny, okna či dveře, potrubí, a dokonce i koupelny. Podívejte se na web Stavte výhodně a zjistíte, že můžete ušetřit na hrubé stavbě nemalé peníze.

Jaký materiál zvolit pro stavbu domu? Cihla jako tradiční materiál stále žije!
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Wienerberger (72 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.wienerberger.cz/ +420 800 240 250
Wienerberger s.r.o. Plachého 388/28 370 01 České Budějovice
Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama