Práce s aku vazačem armatur

Autor: Tereza Malinová (119 příspěvků)
26. 3. 2020
0 komentářů
Redakční článek
Vázaní výztuží lze provádět různými způsoby. Jsou ale většinou časově náročné. Vyzkoušel jsem proto AKU vazač armatur s vázacím drátem navinutým na cívce, který výrazně snižuje časovou náročnost na tuto činnost. Přečtěte si, jak se s ním pracuje.

Zapůjčení se vyplatí

Cena za pořízení takového stroje se pohybuje v desítkách tisíc korun. Pro vyvázání výztuže u rodinného domu si jej však stačí zapůjčit. V DEK Půjčovně vás půjčení na jeden den se slevou pro Svépomocí.cz vyjde na 405 Kč bez DPH. Kromě samotného AKU vazače armovací výztuže najdete v kufříku také náhradní baterii a nabíječku. Díky dvěma bateriím se vám tak nikdy nestane, že byste museli práci přerušit a čekat, až se baterie dobije.

Vložení cívky

Před zahájením prací je třeba do stroje vložit cívku s vázacím drátem. Před každou manipulací s cívkou se vždy ujistěte, že je stroj vypnutý a zajištěný.  Z cívky odstraníme bezpečnostní pásek a na stroji uvolníme držák cívky. Následně uvolníme ozubená kola, která slouží pro posun vázacího drátu a drát vsuneme do zaváděcího kuželu tak, aby nám vylezl z čelisti stroje. Po zavedení drátu zajistíme ozubená kola posuvu a držák cívky.

Práce s aku vazačem armatur
Reklama

Rychlé a snadné vázání

Nyní je vše připraveno pro rychlé a snadné vázání výztuže. Stroj vypínačem v horní části zapneme a uvolníme pojistku spouště. Stisknutím spouště provedeme zkušební úvaz, který odstraníme a můžeme se pustit do práce. Vázání výztuže je rychlé a snadné. Jeden úvaz, vytvoříte za pouhou jednu sekundu. Pohodlně a jednou rukou. Cívka vystačí na přibližně 120 úvazků.

Vyvázání kari sítí za 20 minut

U Tomáše na stavbě nám vyvázání kari sítí před betonáží základové desky o ploše 110 m2 trvalo pouhých 20 minut. Při vázání jsme spotřebovali 2 cívky s drátem průměru 0,8 mm v ceně 80 Kč bez DPH za cívku. Pokud hledáte levnou variantu, použijte spirálový vazač s pytlovými úvazky. Potřebujete-li však vyvázat výztuž rychle, pevně a bez námahy je aku vazač jasnou volbou.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová
Tereza Malinová (119 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama