Koupelna & Kuchyně

Autor: Jana a Ondřej (11 příspěvků)
Kategorie: Koupelna a WC
18. 5. 2020
0 komentářů
Koupelna & Kuchyně
Příspěvek stavebníka
Kuchyň jsme začali vybírat a procházet již dávno. Prošli jsme si všechna známá studia v Plzni, jako je Sýkora, Senesi, Siko, Gorenje atd. Myšlenka byla jasná.
  • Nic v lesku ani v lepené folii, žádné horní skříňky,
  • buď bílá nebo černá matná kuchyň s deskou v barvě dřeva a cihlovým obkladem,
  • ostrůvek buď s umyvadlem či varnou deskou,
  • cena do 150k nejlépe i se spotřebiči.

Pár bodů a nikdo je nebyl schopen dát plus mínus dohromady, prostě nic nám nesedlo jako zadek na hrnec.U Sýkory se paní dokonce rozjela, narvala nám tam vše, co jsme vyloženě nechtěli, a ještě přepískla rozpočet o 150k, aniž by hla brvou. Co s tím - dostávali jsme dvě rady - buď truhláře nebo Ikea. Na truhláře jsme otáleli moc dlouho a posléze bychom museli čekat na výsledek až po nastěhování, což nepřicházelo v úvahu. I přesto, že Ikea je krapítek z ruky, šli jsme do ní. A nelitujeme. No, skoro. Konečně někdo, kdo nám rozuměl.

Koupelna & Kuchyně
Reklama

Vybrali jsme si černou kuchyň Lerhyttan, do které jsme se zamilovali. Jen ještě musíme čekat na desku, jelikož je o ni takový zájem, že ji nestíhají vyrábět. Čekání se protahuje, jelikož nám vyrobili desku příliš krátkou a navíc se rozmohla epidemie koronaviru. Paráda, čekáme již přes půl roku, tak snad v létě bude kuchyň někdy hotová. Alespoň nám Ikea zaslala dočasnou provizorní desku (obyč bílou), tak můžeme žít... Kuchyň je i tak boží. Dnes má bílou kdekdo, takže je i originální.

Pokud máte dostatečně světlou místnost pro kuchyň, nebojte se jít do jiné barvy, než je bílá ;) ještě dost frčí barva šedá.

 

Reklama
Koupelna & Kuchyně

Kachle do koupelen jsme si koupili už snad před rokem, naštěstí přežily celý rok v boudě, jak zimu tak letní vedra. Vybrali jsme v hobbycentrech a esteticky je navrhla žena - takže žádná studia - to nám přišlo dosti zbytečné. Jelikož na muži bylo, aby položil dlažbu po chodbě a kuchýváku (kuchyň s obývákem) a čas tlačil, najali jsme obkladače, který je 30 let v oboru - aspoň někde to máme pěkně rovné :D Jelikož jsme ho donutili, aby nás vtěsnal mezi svoji již danou práci, dělal u nás na střídačku, kdy mu to čas dovolil. Výsledek je ovšem moc pěkná paráda. Po montáži umyvadla na WC nám protekla voda skrz zeď do sousedního dětského pokoje. Raději jsme povolali instalatéra, který vyměnil poškozené závity na trubce ve zdi a vše do týdne vyschlo. Uf.  Ve sprcháči se na poslední chvíli dostavěla nika a dali jsme si ke stropu LED pásky, takže sprchování je dvojnásobná radost.

Koupelna & Kuchyně
Reklama

Vanu jsme vybrali 180 cm dlouhou a je tak veliká, že se musí napouštět nadvakrát teplou, pokud chcem echt plnou :D Nábytek v koupelně je z Mobelixu, ale nedoporučujeme, už se utrhla dvířka ze skříňky. Když muž postavil barák, opravit to dokázal v cukuletu...

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jana a Ondřej
Jana a Ondřej (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací