Hrubá stavba - Střecha

Autor: Jirka (4 příspěvky)
22. 10. 2019
7 komentářů
Hrubá stavba - Střecha
Příspěvek stavebníka
Již v lednu jsem objednal u místní party střechu. Trochu jsem se divil, když v lednu měli nejbližší termín až v září.

Nakonec jsem byl rád, že jsem to stihnul vše přpravit. Ze září se nakonec stala půlka srpna, takže všechnu předešlou srandu s polověnci jsem zažíval o dovolené, kterou jsem si musel vzít, abych vše stihnul. První práce na baráku, kterou nemusím dělat - střecha :) Tohle období jsem si užil, střechaři super 3členná parta. Udělali si projekt, sehnali na pile dřevo. Od tesařiny, pokrývačství, oplechování až po klempířinu, prostě všechno. Začali posazením pozednic na polověnce. Střechu jsem přebíral s okapy, střešními okny a příchytkami na hromosvod. Trochu jsem se pral s dozděním štítů, když už byl krov nahoře, ale prostě jsem nestíhal. Jestli bude někdy nějaké příště, tak nejprve vyzdím štíty a až potom nechám dát krov, jinak je to celkem pakárna. Střecha je klasická vazba do áčka, pozednice (180 x 180), krokve (200 x 100) a kleštiny. Nic víc, nic míň. Vše dimenzováno, aby to uneslo BRAMAC a poté ještě fotovoltaiku, nad kterou přemýšlím stále víc. Krytina je tedy Bramac Clasic Protector Plus v černé barvě. Střešní okna VELUX + světlík nad schodištěm.

Pokračujeme...

V mezičase, co se dělala střecha (sama, beze mě) jsem nezahálel a udělal přípojku vody a natáhl si elektriku ze staveništního rozvaděče dovnitř do baráku. Usadil jsem pouzdro JAP do budoucí čisté výšky podlahy a obezdil příčkovkami z výprodeje, které byly o 1 cm nižší než ostatní cihly. Ale je to fuk, omítne se to a nic nebude vidět. Ještě jsem dozdil všechny příčky v prvním patře až ke stropu a nyní čekám na dodání komínu. Komín jsem prostě dřív nestíhal a budeme muset část střechy rozebrat, což při předchozí konzultaci se střechaři nebude problém.  Nechal jsem si zaměřit okna a dveře a čekám na dodání (měly by být na konci října). Vybral jsem trojsklo všude, HS portál ( 3m x 2,2 m), 6komorový profil VEKA s páskem proti mlžení, zvenčí antracit, zevnitř bílé. Vstupní dveře se světlíkem a madlem. Na okna s montáží je 10 let záruka, co víc si přát. 

Letošní cíl splněn

Vypadá to, že letošní cíl (mít dokončenou hrubou) stíhám a přes zimu se pustím do odpadů, rozvodů vody, elektriky apod. Stavba mě zatím stále baví a bez větších problémů se přibližuji k vysněnému cíli :) Takže pokud se někdo rozmýšlíte, zda do toho jít, tak za mě určitě jo! Ať se daří a snad někomu tímto článkem a fotkami pomůžu.        

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací