Vazníky, krytina, příčky, komín

Autor: Patrik a Marcelka (33 příspěvků)
26. 10. 2018
5 komentářů
Vazníky, krytina, příčky, komín
Příspěvek stavebníka
Zdravím všechny čtenáře a stavebníky, po delší odmlce, která není způsobena ničím jiným, než je plné pracovní nasazení na stavbě, jsem si našel čas a píši další postup.

Vazníky Po vylití věnce a malé technologické přestávce následovala montáž vazníků, která trvala necelý den. Měl jsem snad dvacítku cenových nabídek v mailu, ale nakonec jsem vybral vazníky od firmy Kasalova pila - dobré reference a jedna z nejlepších cenových nabídek. Za sebe mohu firmu doporučit, s panem Jiráčkem byla dobrá domluva, termín i cena dodržena. Střecha Na pokrytí střechy jsem si úplně svépomocí netroufl, takže jsem vybíral řešení. Firmy mají nasmlouváno rok dopředu a když se podařilo někoho sehnat, nabídky se pohybovaly kolem 80 tisíc, jen za pokrytí, bez materiálu. Sehnal jsem tedy přes rodinného známého pokrývače, který nám střechu pokryje. Vše probíhalo v pořádku, než došlo na nároží a hřeben. Po neuspěšném pokusu, kdy položil první 4 hřebenáče a každý měl jinou výšku, protože použil nízkou lať pod hřebánáč, který se tak logicky opíral o vlny tašek a každý byl jinak vysoko, slíbil, že vše opraví a dodělá o víkendu. No a jak to dopadlo ? Dneska je 20.10 a hřebenáče stále nejsou na střeše. Vrchní pokrývač střechu nedokončil, protože se prý na to necítí, dohodil mi známého střechaře, který nám to měl dokončit. Měsíc jsem čekal kvůli vytíženosti, v sobotu jsem měl slíbený nástup, že střechu dokončí, ale ať ještě v pátek zavolám, že se dohodneme blíž. Od té doby mi nezvedal telefon .. Přitom stačilo říct, ne, dělat to nebudu. Přístup lidí, kord v dnešní době, kdy každý má práce, že si může vybírat, je zarážející. Už by to chtělo krizi, aby si trh tento paskvil sám pročistil. Tím ovšem akce "hřebenáč" ještě nekončí. Tchýně nám dohodila známého střechaře, který nám prý střechu rád dokončí, ale až tak za měsíc, že prý mý hodně práce. Měsíc pryč, nikdo nevolá, tak tchýně bere telefon, kde jí je oznámeno, že to nepůjde, že nemá čas. WTF ?? Nakonec to dopadne tak, že si to příští týden udělám sám, byť úplně nemusím práce ve výškách. Střecha mi přidělala ne jednu vrásku na čele, ano, sice jsme ušetřili peníze, ale za jakou cenu ? Folie: NOROC 135 ( což je vlastně JUTAFOL 135, akorát pod jiným názvem, který si prodává HPI ) Latě: Impegnované

6x4

Krytina:

Roben Monza Plus

glazura TOBAGO Žlaby:

Reklama

Zambelli

Robust černé ( zatím jen háky, žlaby mám schované v garáži a namontuji je až po podbití.) Komín Komín jsem vybral od společnosti CZ Komíny, konkrétně model Universo. Komín byl i s montáží, která vyšla na 1900,-.  Příčky Příčky jsem si nechal založil od pána z heluzu, byť příčky máme od Porothermu. Již jsem neměl origo zakládací maltu, tak jsem koupil od KVK zdící maltu s pevností 10mpa. To byla jediná pomoc s příčkami za celou dobu. Celá akce, kdy jsem úplně sám zdil, i tahal příčky na kolečku do baráku trvala tak  3 týdny. Nekonečná etapa. Těšil jsem se na poslední příčkovku, kterou jsem chtěl zapít. No nezapil, protože jsem musel zase pokračovat v další etapě, elektro příprava :-). Příčky máme v kombinaci 11,5 a 14 cm, zděné na pěnu.

Náklady

Název položkyCena
Zdící malta KVK, stahovací lať
2 400 Kč
Oplechování komína klempíř
4 800 Kč
Střešní okno Fakro WGI
2 485 Kč
Střecha práce
20 000 Kč
Montážní pěna 10x
1 100 Kč
Založení příček
4 000 Kč
Krytina Roben komplet
105 250 Kč
Folie,hřebíky, háky, žlaby, těsnící folie a pásy
43 713 Kč
Latě
17 850 Kč
Vazníky
119 680 Kč
Celkem321 278 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Patrik a Marcelka (33 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama