Sázení stromků na živý plot + seříznutí sloupků na plot do roviny

Autor: Tonda a Pavla (7 příspěvků)
Kategorie: Oplocení pozemku
27. 4. 2010
0 komentářů
Sázení stromků na živý plot + seříznutí sloupků na plot do roviny
Příspěvek stavebníka
Podařilo se mi sehnat sazeničky smrčků. Proto jsem se společně s mojí přítelkyní rozhodnul, udělat ze smrčků živý plot a to na západní straně oplocení parcely, jehož délka je 55 metrů.

Odtud totiž fičí nejvíce větru  Smrčky jsme sázeli 4-5cm do země a dále pak metr od oplocení a metr od sebe, aby měli dostatek prostoru a mohli se pořádně hustě rozrůst. Sazeničky se mají sázet v období dubna a května. Pokud chcete mít ze smrčků živý plot tak jako já, musíte pravidelně smrčkům zastřihávat špičky a to už když vyrostou do půl metrové výšky. Stromky to pak donutí, aby rostly do stran, a živý plot bude pěkně hustý. Dále jsem konečně sehnal řezák ocelových trubek. Tento řezák je již starší výroby a už tenkrát stál 599,-Kčs (cena byla na originální krabici), v součastné době se tento řezák na ocelové sloupky pro řezání tak velkých průměrů pohybuje v cenách 2500 – 3500,-Kč. Za půjčení řezáku chci tímto moc poděkovat Pavlovi, díky němu jsem plot mohl dokončit.

Seříznul jsem všechny ocelové sloupky o průměru 60mm. Po seříznutí jsem povrch sloupků v místě seříznutí očistil a na trubku nanesl klempířský silikon. Na sloupek jsem pak připlácnul plechovou krytku. Čepičku jsem natřel třemi vrstvami základní barvy a dvěma vrstvami barvy zelené krycí, tak jako když jsem natíral ocelové sloupky.

Příští článek bude věnován studně.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tonda a Pavla
Tonda a Pavla (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací