Ohlášení? Ne, stavební povolení!

Autor: Super User (191 příspěvků)
4. 6. 2015
1 komentář
Ohlášení? Ne, stavební povolení!
Příspěvek stavebníka
I když jsem studoval, co všechno budu potřebovat k ohlášení stavby, když jsem donesl PD na SÚ, byl jsem překvapen, co mi ještě chybí.

Zajistil jsem si vyjádření vodařů, eonu, a plynařů. Pak jsem mazal za sousedama. Tři sousedi a obec naprosto bez problémů. Jeden soused byl pracovně vytížený tak, že jsme se nebyli schopni domluvit a navíc se mi zdál lhostejný mému problému. Po prosbách a urgování po telefonu jsem to asi po 3 týdnech vzdal. Mezitím se mi šprajcl ještě jeden soused, který byl tak zabedněný, že na něj nezabralo nic. Bohužel mi ani nechtěl sdělit z jakého důvodu mu moje stavba vadí. 

Na stavební úřad jsem skočil hned v říjnu. myslel jsem že mám tedy vše, opak byl pravdou. ještě jsem musel na životní prostředí, přestože SÚ a ŽP sídlí v jedné budově a doufal jsem, že si projekty a vyjádření předají. Bohužel další čekačka. Pak jsem ještě přišel na o, že musím mít zajištěného stavbyvedoucího. Takže jsem zaplatil 3500,- za razítko a hurá na SÚ.

Žádost o ohlášení stavby jsem podal a zaplatil 18. listopadu. Vzhledem k tomu, že jsem neměl všechny podpisy, čekalo mne klasické stavební řízení. Paní na SÚ mně ujistila, že když půjde vše dobře, tak to zvládneme za 4 měsíce. Byl jsem spokojený.

Reklama

Před Vánocemi mi přišlo psaní, že ohláška se překlopuje do stavebního řízení a hned oznamení o zahájení územního řízení. No většinou to znáte. 10 denní lhůty, 15 denní lhůty, 30 denní lhůty stavebního úřadu. Úřad všechny lhůty pečlivě dodržel, hlavně 30 denní lhůtu pro každý svůj krok! Do toho mi podal k územnímu řízení podal soused námitky naštěstí je SÚ zamítl jako neopodstatněné a soused to nehnal až ke krajskému úřadu.

Dnes je 25.5.2015 a doručení pravomocného stavebního povolení očekávám do konce tohoto týdne. Nevím, proč jsem tak dlouho čekal. Pro jistotu jsem volal na stavební úřad, protože jsem čekal, že mi přijde stavební povolení s nabytím právní moci. Paní mi řekla, že tenhle dokument se už neposílá, že mi přijde papír STAVBA POVOLENA a ověřená projektová dokumentace, ale na to už se nespěchalo:( Takže další prodloužení o týden.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Super User
Super User (191 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama