Okna, dveře, vrata

Autor: Evča a Péťa (24 příspěvků)
27. 1. 2013
0 komentářů
Okna, dveře, vrata
Příspěvek stavebníka
K této akci asi není co dodávat. Vrata a posléze i dveře a okna se museli nejdříve zaměřit a potom na to výrobce měli od 4 do 7 týdnů, kdy komponenty připravovali a vyráběli. Posléze přijeli montéři a ti to během jednoho dne všechno udělali.

Otvory jsme si nejdříve připravili tak, že jsme špaletu olepili 30mm extrudovaným polystyrenem a musím uznat, že to byl moc dobrý tah, neboť se přerušil tepelný most a vše se tím i srovnalo.

Okna a dveře máme od ostravské firmy Pramos, kterou mohu jen doporučit. Komunikace s nimi a samotná instalace probíhala přesně jak měla. Pod hlavní a balkonový vchod dali zatím provizorní „stojky“, které se potom před vylíváním podlah zabednili a posléze i vyměnili za beton. O střešní okna se postaral známý – klempíř, který je objednal, přivezl i namontoval v rámci akce střešní krytina. Okna jsou celoplastová od Veluxu. O vrata se postarala další ostravská firma Demi Ostrava, která tady zastupuje garážová vrata Lomax. Také bych jim tímto chtěl poděkovat za skvělou práci a i za pomoc při zapojování vrat letos na jaře. Konečně nám ke konci listopadu loňského roku přestalo do baráčku foukat a my jsme se s vervou mohli pustit do vnitřních prací :-)

Náklady

Název položkyCena
Doplatek okna
37 000 Kč
Záloha na okna
86 056 Kč
Doplatek vrata
11 100 Kč
Extrudovaný polystyren
1 913 Kč
Záloha na gar. Vrata
26 000 Kč
Celkem162 069 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Evča a Péťa
Evča a Péťa (24 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací