Aby stěhování proběhlo v klidu…

Autor: Stěhování Praha (1 příspěvek)
24. 7. 2012
0 komentářů
Aby stěhování proběhlo v klidu…
Příspěvek stavebníka
Jedno klasické rčení tvrdí: „Lepší dvakrát vyhořet než se jednou stěhovat.“ Pokud ale dodržíte pár základních rad, může se celý proces stěhování domácnosti obejít bez sebemenších problémů.

Štěstí přeje připraveným

Naplánujte si s dostatečným předstihem termín, kdy chcete stěhování provést, a máte zpola vyhráno. Důvodů existuje hned několik – nejspíš si budete chtít, popřípadě muset, vzít dovolenou v práci, lépe si navrhnete časový harmonogram. A pokud chcete, aby vás stěhovala firma o víkendu, počítejte, že coby zákazník budete mít konkurenci, takže se vyplatí domluvit si termín co nejdéle dopředu.

Najměte si vhodnou firmu

Pokud nehodláte stěhováním zaměstnat své přátele a nejbližší, zřejmě využijete služeb některé ze stěhovacích společností. Prohledejte internet, pátrejte po referencích, nechte si udělat předběžné kalkulace, zkrátka vybírejte s rozvahou. Existují společnosti, které vás bez problémů přestěhují i za hranice České republiky.

Jako v bavlnce

Časy, kdy člověk lkal, že vyhodil tu a tu krabici, ačkoliv se mohla hodit ke stěhování, jsou už naštěstí dávno pryč. V nabídce stěhovacích společností dnes najdeme rozličné přepravní boxy, kartony, lepenky a folie.  V lepším případě vám je zapůjčí zdarma, jinde za půjčení zaplatíte.

Reklama

Zbavte se zbytečností

Bydlíte-li někde delší dobu, nahromadí se vám doma spousta věcí, které si do nové domácnosti nejspíš nebudete chtít vzít. A je škoda, aby zabíraly místo ve stěhovacím voze, když stejně skončí u popelnice nebo ve sběrném dvoře.

Některé společnosti tento problém vyřeší za vás. Ať už se jedná o starou elektroniku či nábytek, stěhováci se postarají o jejich ekologickou likvidaci. V případě, že se zbavujete nepotřebných dokumentů, vám firmy nabídnou i jejich skartaci.

Více informací o stěhování naleznete na stránkách firmy Stěhování Praha.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Stěhování Praha (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací