Sobotní workshop Svépomocí ukázal, jak založit stavbu, zdít, uložit překlady a připravit elektro

Sobotní workshop Svépomocí ukázal, jak založit stavbu, zdít, uložit překlady a připravit elektro
Příspěvek stavebníka

Všichni víme, že chybami se člověk učí, ale při stavbě domu jich chceme udělat co nejméně. To moc dobře vědí i budoucí stavebníci, kteří dorazili v sobotu 12.10. ráno do vzdělávacího centra eXperience centrum Wienerberger na sobotní workshop. Pod vedením profesionálů si v moderním vzdělávacím centru v Dolních Jirčanech vyzkoušeli, jak správně založit a zdít broušené cihly, usazovat překlady a připravit elektro rozvody.

Praktická výuka v moderním prostředí

Na hojný počet účastníků, budoucích stavebníků, čekala perfektně připravená moderní hala, drobné občerstvení, ale především tým odborníků. Jako první předvedli, jak se pracuje se zakládací sadou, kdy lze na zakládací maltu usadit první řadu cihel, nebo pomůže stavebníkům, pokud se rozhodnou nezakládat první řadu sami.

Zakládalo se a zdilo na cihly Porotherm 24 Profi a to na zdící pěnu Dryfix. Všichni si zakládání mohli vyzkoušet sami a zájem i nadšení bylo veliké!

Jakmile měli účastníci založenou stavbu, pokračovalo se praktickou ukázkou zdění – včetně napojení obvodového a vnitřního zdiva. Došlo také na usazování překladů nad otvor pro okno a dveře. Jako třešničkou na dortu pak byla prezentace vytváření drážek pro kabely a otvory pro elektro krabičky.

Sobotní workshop Svépomocí ukázal, jak založit stavbu, zdít, uložit překlady a připravit elektro

Skvělá atmosféra a chuť do práce

„Workshop se povedl. Panovala zde skvělá atmosféra, byli zde přátelští lidé a atmosféru dokreslovalo nádherné prostředí Wienerberger eXperience centra. Měl jsem velkou radost, že si stavebníci měli chuť zkoušet jednotlivé činnosti od zakládání, přes zdění až po drážkování cihel pro budoucí vedení elektrických kabelů,“ sdělil spokojeně Pavel Tesárek, organizátor workshopu.

Reklama

Závěr ve znamení výměny zkušeností

Po skončení workshopu se stavebníci ještě neformálně zdrželi, aby si popovídali a probrali své otázky a problémy spojené se stavbou. Diskuze plynula volně a přátelsky, takže celý workshop uzavřela příjemná a uvolněná atmosféra.

Pozvánka na další workshop na téma aplikace omítky

„Již nyní se těším se na společné setkání na příštím workshopu, který se bude konat v sobotu 2.11.2024 a tématem budou různé způsoby aplikace omítky,“ pozval Pavel Tesárek stavebníky na další plánovaný workshop.

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili a vyzkoušeli si práci na hrubé stavbě. Bylo skvělé vidět, jak se pustili do práce a nadšeně se učili nové dovednosti. Kdo je připraven není překvapen!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová (redakce) (47 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací