Vnitřní stínění - rolety

Autor: NED (31 příspěvků)
24. 10. 2024
0 komentářů
Vnitřní stínění - rolety
Příspěvek stavebníka

Výběr stínění, rolety den a noc, plisé rolety.

Výběr stínění

Původně jsme plánovali venkovní žaluzie. Vzhledem k náročnější stavební připravenosti a ceně jsme od nich nakonec ustoupili. Ve starém bytě jsme měli vnitřní žaluzie, ty už jsme do nového nechtěli. Drželo se na nich dost prachu a také jsme měli špatnou zkušenost s výskytem plísně na okně za horní části žaluzií, kam se dalo bez jejich sundání špatně dostat.

Rolety den a noc – Blackout

Do dětských pokojů a ložnice jsme vybrali rolety den a noc. Tuto variantu jsme vybrali také do dva metry širokého okna v jídelně. Díky variantě den nemusíme dávat do místností záclony a díky variantě noc jsme schopni místnost zatemnit. Vybrali jsme variantu Blackout, které umožňují větší zatemnění.

Vnitřní stínění - rolety
Reklama

Roleta zatemňovací

Do koupelny jsme zvolili obyčejnou zatemňovací roletu, okno je zde vysoko a není do něj vidět. Roletu jsme zatím používali akorát když nám dělali střechu na stání pro auta, odkud bylo vidět do koupelny.

Plisé rolety

Do balkonových dveří jsme vybrali plisé rolety, také ve verzi zatemňující. Líbila se nám možnost stáhnout rolety zespodu nebo shora a potřebovali jsme variantu stínění, při které budeme moci balkonové dveře otevřít. Výhodou oproti klasickým žaluziím je, že se pro čištění okna dostaneme jak do spodní, tak i horní části okna.

Vnitřní stínění - rolety
Reklama

Závěr

S výběrem stínění jsme spokojeni. I v letních měsících zadrží vnitřní dostatek tepla, aby se interiér nepřehříval. Letos v největších vedrech jsme drželi přes den v interiéru teplotu okolo 26°C. Za nevýhodu rolet považuji nutnost jejich úplného vysunutí při větrání. A oproti klasickým žaluziím byl náš výběr vnitřního stínění poněkud dražší.

Galerie

Náklady

Název položkyCena
Vnitřní stínění
39 000 Kč
Celkem39 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací