Proč si postavit vlastní dům? Protože husky!

Autor: David Richtr (1 příspěvek)
19. 10. 2024
0 komentářů
Proč si postavit vlastní dům? Protože husky!
Příspěvek stavebníka
Rozhodnutí postavit si vlastní dům v nás zrálo už delší dobu, ale dlouho jsme si nebyli jistí, jestli je to správný krok. Vše se ale změnilo, když jsme si pořídili huskyho. Jakmile se stal součástí naší rodiny, rychle jsme pochopili, že byt, ve kterém jsme žili, pro něj není ideální.

Prostor pro nás i pro huskyho

Naše rozhodnutí postavit si vlastní dům nevzniklo přes noc, spíše zrálo delší dobu, ale dlouho jsme si nebyli jistí, jestli je to ta správná cesta. S partnerkou jsme měli před sebou po dokončení vysoké školy a prvních týdnech v nových zaměstnáních mnoho nových možností a výzev. Právě v tomto období jsme také odletěli na dovolenou na Nový Zéland, kde jsme měli čas přemýšlet o budoucnosti. Naše představy o tom, jak bude vypadat náš společný život, se začaly více rýsovat. Oba jsme rodinně založení, a věděli jsme, že chceme brzy založit rodinu. Než ale dojde k dětem, prvním krokem bývá často pes – a my jsme si pořídili huskyho. A to vlastně dost neplánovaně. Našli jsme na facebooku inzerát s posledním štěňátkem a když jsme ji uviděli na fotkách tak jsme ji tam nemohli nechat 🙂

Když jsme si naší Akiru přivezli domů, okamžitě se stala členem rodiny. Jakmile jsme s ní začali trávit čas, rychle jsme si uvědomili, že byt pro ni není ideální. Husky je pes, který potřebuje spoustu prostoru, volnost a možnost běhat na čerstvém vzduchu. I když jsme se snažili ji dopřát co nejvíce pohybu při dlouhých procházkách, byt zkrátka nebyl to pravé. A tak naše představy o vlastním domě, které byly dříve jen mlhavou myšlenkou, začaly získávat konkrétní podobu. Vlastní dům s velkou zahradou, kde by měl náš husky svobodu a kde bychom mohli vybudovat svůj domov, se najednou stal naším snem.

Protože oba pracujeme v Praze, začali jsme se nejprve dívat i po možnostech bydlení ve městě. Uvažovali jsme o pořízení bytu v nějakém developerském projektu s menší zahrádkou. Na první pohled to vypadalo jako kompromis, který by nám mohl vyhovovat – bydlení v blízkosti práce, menší zahrada pro psa, a možná i nějaké budoucí rodinné pohodlí. Jakmile jsme však začali trh důkladněji zkoumat, rychle jsme tuto myšlenku zavrhli. Malá zahrádka by našemu huskymu nestačila, a nám by chyběl ten pocit svobody, který přináší vlastní dům s dostatkem prostoru.

Tím jsme se definitivně utvrdili v tom, že naší cestou bude stavba domu. Myšlenka na vlastní místo, které si navrhneme podle svých představ a potřeb, nás nadchla. Chtěli jsme domov, kde bychom mohli začít naši rodinnou kapitolu – místo s dostatkem prostoru nejen pro psa, ale i pro nás a naše budoucí děti. Tento krok byl pro nás obrovským rozhodnutím a motivoval nás k tomu, abychom začali plánovat, jak si tento sen splníme.

A tak začala naše dlouhá cesta hledání toho pravého místa, kde náš vysněný dům postavíme. Výběr pozemku se ukázal být větším oříškem, než jsme původně očekávali. Měli jsme spoustu představ o tom, co by naše ideální místo mělo splňovat, ale realita trhu nás často překvapovala. O tom, jak jsme hledali to správné místo pro náš budoucí domov, si ale povíme zase příště…


Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David Richtr (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací