Kde stavět?

Autor: MartyV (2 příspěvky)
Kategorie: Pozemek
21. 9. 2024
0 komentářů
Kde stavět?
Příspěvek stavebníka
Nedaleko našeho bytu začal developer Central Group stavět vilovou zástavbu, která byla jako z pohádky...Luxus a styl, který se mi moc líbil...Chodívali jsme tam s manželkou na procházky a říkali si " Tady by se nám líbilo"...V zástavbě stálo ještě pár prázdných pozemků, které byly na prodej...Cena byla ale jako z jiné galaxie...za cca 500m2 byla cena těstě pod 10 miliony...s domem za 15 milionů...Bylo jasné, že tudy cesta nevede...Ale kde teda stavět???

Výběr toho "správného" místa...

Po rozhodnutí pustit se svépomocí do stavby rodinného domu následovalo spousta večerů hledání pozemků, debat a propočítávání...Ač chceme na klidné místo z Prahy ven, nechceme se od ní příliš vzdálit, protože odstěhovat se někam na druhý konec republiky je pro nás nemyslitelné. Přeci jen tady po okolí máme rodinu, práci a hlavně počítáme s tím, že dcery v Praze budou dál studovat a navíc, budeme tady mít pořád byt...

Míst a pozemků, kde by se nám líbilo žít, jsme s mou drahou polovičkou našli celkem dost. Největší problém byla cena, protože čím blíže Praze, tím větší cenová bomba! Ceny byly a jsou na naše poměry přímo astronomické a největší problém byl ten, že koupí takového pozemku bychom zadlužili děti našich dětí a zároveň bychom přišli o veškeré finanční prostředky. Na samotnou stavbu by nám nezbyl ani pětník.

Po dalším nespočtu prodiskutovaných večerů mě napadlo, že bychom mohli požádat mé rodiče, jestli by nebyly ochotní rozdělit zahradu na dva samostatné pozemky, z nichž bychom jeden odkoupili. Rodiče byli svolní, má drahá polovička si však nedokázala (...a stále nedokáže) představit soužití s tchánem a tchýní v tak těsné blízkosti...Nechce mi ale ničit sny, je mi oporou a i přes veškerý "odpor" a všechny nejistoty souhlasila s odkupem části zahrady.

Od rodičů jsme odkoupili 600 m2, což je minimální plocha pozemku, kde obec povoluje stavby rodinných domů. Na pozemek jsme si museli vzít hypotéku a za našetřené peníze a peníze, které chceme každý měsíc dávat stranou, budeme stavět dům...

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací