Co se dělo na Svépomocí v létě? Finiš e4 domu, návštěvy s kamerou na hrubé stavbě Marka a první roadshow v historii po stavbách svépomocníků

Autor: Tereza Malinová (redakce) (41 příspěvků)
15. 9. 2024
0 komentářů
Co se dělo na Svépomocí v létě? Finiš e4 domu, návštěvy s kamerou na hrubé stavbě Marka a první roadshow v historii po stavbách svépomocníků
Redakční článek

Léto se s námi pomalu loučí a Vás jistě zajímá, co vše se během prázdnin událo na Svépomocí.cz. Dokončovací práce v e4 domě svépomocí jsou v plném proudu, instalují se venkovní žaluzie a dveře. Také jsme s kamerou několikrát navštívili stavbu Marka, který na ostravsku buduje patrový dům. No a vyrazil jsem na historicky první ROADSHOW Svépomocí.cz po Česku.

V e4 domě svépomocí se finišuje: venkovní stínící technika 📱 🌡️

Protože léta v Česku nabývají na síle, je důležité myslet také na venkovní stínící techniku. Ve videu jsme zaostřili na instalaci venkovních žaluzií s možností ovládání přes mobilní telefon.

Montáž interiérových otočných a posuvných dveří 🔧

V e4 domě montujeme také interiérové dveře, a to otočné i posuvné. Sledujte ve videu,  jak sestavit obložkovou zárubeň a vyrovnat ji ve stavebním otvoru. Dozvíte se, proč je důležité před vypěněním zárubně zdivo navlhčit a jaké množství pěny použít.  

Posuvné dveře si majitelé domu naplánovali do části mezi šatnou a ložnicí a vybavili je tichým dojezdem. Sledujte, jak probíhala montáž do stavebního pouzdra.

S kamerou na návštěvě u Marka: od prvního šáru až po strop 🏠

Během léta jsme také s kamerou několikrát navštívili stavebníka Marka, který nedaleko Ostravy staví patrový cihlový dům. Při zakládání stavby se rozhodl využít pomoc zakládacího technika. Ten Markovi pomohl dokonale vyměřit dům a založit první šár na zakládací maltu. 

Reklama

Zdění obvodových zdí a usazování roletových překladů  🏗️

Naše druhá návštěva již probíhala v duchu zdění obvodových zdí. Marek zdí z broušených cihel HELUZ na maltu. Když jsme se za Markem opět vrátili, s bratrem usazoval roletové překlady. Ve videu uvidíte, jaké překlady si Marek vybral a jak si poradil, když nemohl sehnat jeřáb na ukládání panelů. 

Při poslední kontrole s kamerou již u Marka probíhala pokládka keramických stropních panelů. Tuto etapu obstarala technika a tak se Marek alespoň tentokrát tolik nenadřel. Jeho stavební příběh i nadále sledujeme vy se tak můžete těšit na další videa z jeho stavby. 😉

Vyrazil jsem na první ROADSHOW v historii Svépomocí.cz  🚐 🎥

Pokud jste sledovali naše sociální sítě, určitě vám neuniklo, že jsem vyrazil na historicky první roadshow Svépomocí.cz! Se zapůjčeným obytným vozem jsem brázdil po Česku a navštívil svépomocné stavebníky přímo na jejich stavbách. První ochutnávky rozhovorů a ukázky jejich domů najdete zde. Roadshow byla skvělá příležitost, jak se se stavebníky potkat také osobně a určitě nebyla poslední! 

Nové články od stavebníků na webu

Živo také bylo o prázdninách na našem webu, kde přibyla řada nových článků. Třeba stavebník NED mocně finišuje. Troufnul si na obložení koupelny a WC, dodělává kuchyň a  montuje interiérové dveře. Tak se mrkněte, ať jste v obraze.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová (redakce) (41 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací