Svépomocí.cz na cestách: První ROADSHOW je v plném proudu

Autor: Tereza Malinová (redakce) (41 příspěvků)
25. 8. 2024
0 komentářů
Svépomocí.cz na cestách: První ROADSHOW je v plném proudu
Redakční článek

Pokud sledujete naše sociální sítě, určitě vám neuniklo, že Pavel Tesárek vyrazil na historicky první roadshow v rámci Svépomocí.cz! Se zapůjčeným obytným vozem brázdí po Česku a navštěvuje svépomocné stavebníky přímo na jejich stavbách. Cílem prázdninové cesty je zjistit, jak se jim daří na místech, kde tráví většinu svého volného času a kde neúnavně budují své budoucí bydlení. Pro vás to znamená, že se můžete těšit na nové video reportáže přímo z terénu!

Aktuálně má Pavel za sebou tři setkání se svépomocnými stavebníky. A jak si je užívá, můžete sledovat podrobně na našem FacebookuInstagramu.

Sen kluka z paneláku: bungalov o zastavěné ploše 300 m2

První zastávka proběhla u stavebníka Pavla, který pochází sice z paneláku, ale vždy si přál velký dům s garáží. Sen si nyní plní na Ústecku, kde staví bungalov o úctyhodné zastavěné ploše 300 m2, z toho garáži věnoval 100 m2.  

Pavel momentálně pracuje na podlahovém topení. Kompletně sám udělal základy, včetně desky a hydroizolace a celý dům vyzdil. Na realizaci střechy a montáž oken si už pozval řemeslníky. Kdy se objevila první komplikace na stavbě a jak se stavebníkovi podařilo sehnat nepřekonatelnou cenu za omítky? Odebírejte novinky na Youtube kanálu a brzy uvidíte video reportáž i z tohoto domu.

Pokud Vás stavební příběh Pavla zaujal, doporučujeme začíst se do jeho článků, které pro Svépomocí.cz napsal.

Svépomocí.cz na cestách: První ROADSHOW je v plném proudu
Reklama

Stavba pro odvážné: dům ve svahu a na skále

Druhá zastávka zavedla Pavla Tesárka na místo, kde byste dům nečekali. Pozemek totiž leží v poměrně prudkém svahu, a co víc – stojí z jedné strany na skále. Ani tyto podmínky však Marka a jeho rodinu neodradily od stavby domu. Aktuálně již Marek provádí dokončovací práce a také on již přispěl na web Svépomocí.cz řadou článků.

Také Marek napsal inspirativní články, kde detailně popisuje svou stavbu.

Svépomocí.cz na cestách: První ROADSHOW je v plném proudu

Bohumír: O způsobu vytápění domu už žádné diskuze

Třetí zastavení na cestě za svépomocnými stavebníky Pavla zavedlo na Opavsko ke stavebníkovi Bohumírovi. Asi málokdo tolik přemýšlel o způsobu vytápění a fungování domu jako on. Ale protože je elektrikář, určitě si to namyslel a spočítal dobře.

Sledujte ve videu, jak zkombinoval technologie od Jablotronu, včetně modulu Cool Breeze s podlahovkami a tepelným čerpadlem. Protože toho slyšel o vytápění domu až až, do dalších diskuzí se už raději s nikým nepouští.

Reklama
Svépomocí.cz na cestách: První ROADSHOW je v plném proudu

Na Pavla Tesárka čekají další stavebníci se svými stavbami a inspirativními příběhy. Sledujte ROADSHOW až do konce! Poslední návstěva proběhne v úterý 27.8.

Sledujte podrobné dění na FacebookuInstagramu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová (redakce) (41 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací