Pokládka dlažby

Autor: NED (26 příspěvků)
21. 6. 2024
0 komentářů
Pokládka dlažby
Příspěvek stavebníka

Dlažba v technické místnosti, spíži, kumbálu a předsíni.

Pokládka dlažby v TM

V září jsem potřeboval rychle položit dlažbu v technické místnosti, abychom mohli instalovat vytápění. Jednalo se o zhruba 6 m2. Než někoho narychlo shánět, tak jsem se do pokládky dlažby pustil sám. Byla to moje první zkušenost s pokládáním dlažby.

Koupil jsem si za 2000 Kč řezačku na obklady a dlažbu, z Polska klínky, spony a kleště a mohlo se začít. Vybrali jsme tmavě hnědou dlažbu, formát 30x30 cm. Rozměřil jsem si místnost a začal od zadní stěny směrem ke dveřím.

V té době jsem ještě neměl korunky na prostupy, takže jsem řezal otvory flexou, naštěstí byly všechny u stěny. Po dvou dnech od pokládky jsem dlažbu vyspároval a umyl. Spárovací hmota měla být tmavší šedá, ale odstín se úplně nevyvedl a skončilo to světlejší šedou. Vše dopadlo poměrně dobře, na sokly jsem nakonec použil lišty.

Pokládka dlažby

Pokládka dlažby v dalších místnostech

Po první zkušenosti s dlažbou v TM již nebyl problém pustit se do dalších místností. Ze zbytků dlažby, co jsem našel doma jsem udělal podlahu ve spíži, jednalo se o obdobný formát, zde jsem dal na sokl opět lišty.

Následoval kumbál o 3 m2, také formát 30x30 cm. Tentokrát jsem již udělal z dlažby i sokl.

Vzhledem k tomu, že obkládáním svépomocí člověk ušetří dost peněž, a dlažba šla dobře, rozhodl jsem se, že zkusím i WC a následně koupelnu. O tom ale v dalším článku.

Po obložení WC a koupelny jsem ještě dělal poslední dlažbu v předsíni. Zde jsem již zvolil formát 60x60 cm. Tohoto formátu jsem se původně obával, ale po pokládce v koupelně jsem zjistil, že se mi s ním pracuje lépe než s formátem 30x30.

Reklama
Pokládka dlažby

Náklady

Název položkyCena
Dlažba kumbál
900 Kč
Dlažba předsíň
7 400 Kč
Dlažba TM + spárovací hmota, lepidlo, lišty
4 800 Kč
Celkem13 100 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama