Projekt domu - schody nechceme, takže bude bungalov

Autor: Petr a Ilona (8 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
5. 5. 2024
0 komentářů
Projekt domu - schody nechceme, takže bude bungalov
Příspěvek stavebníka
Představa byla jasná.

Projekt domu

Máme pozemek a začínáme přemýšlet, jak bychom chtěli dům mít situován, respektive, kde jakou místnost budeme mít. Jsme rozhodnutí, že chceme obývák spojený s kuchyní a víme, že to bude dominantou celého domu, manžel chce dvojgaráž (jeho hlavní důvod, proč chce stavět dům je velká garáž a vana :D). Dále chceme do budoucna dva dětské pokoje a pracovnu. Rozhodně nechceme schody, takže bude bungalov. 

S rodinou a známými řešíme, jak místnosti umístit, aby to dávalo smysl, zjišťujeme, co by oni udělali jinak, nebo co se jim naopak líbí a neměnili by. Procházíme i několik novostaveb, abychom se mohli inspirovat. Jedna z nich se nám dost líbí, je to bungalov, takže super a navíc je rozmístěný tak, jak jsme ještě u nikoho jiného neviděli. Několik hodin času trávíme i na internetu projížděním různých webů a obrázků s projekty domů. 

Nakonec vše dáváme na papír, překreslujeme, posouváme stěny a docházíme k závěru. Technická místnost uprostřed, okolo chodba, z chodby vstup do jednotlivých místností, velký obývák s kuchyní, průchod z pracovny (ze které jsme po nastěhování udělali šatnu :D) do garáže. Manžel stahuje program na vytvoření 2D i 3D projektu domu a začíná tvořit. 

Reklama

Vzhled domu/rozložení místností máme a teď vybrat, kdo nám to naprojektuje. Nacházíme projektanta se super hodnocením, který je poměrně blízko a domlouváme si schůzku. Na schůzce dne 25.05.2020 předkládáme naši představu, probíráme podrobnosti a podepisujeme dohodu na vyprojektování domu a inženýrských sítí. 

Termín splnění projektu měl být v září 2020, ale bohužel kvůli situaci ohledně pandemie, jak všichni úředníci s oblibou říkají, se doba dokončení posunula na neurčito a výsledné podklady pro podání na stavební úřad pro schválení stavebního povolení byly dokončeny až na konci února 2021.

Reklama

Náš dům, jen jsme nakonec změnili střechu na sedlovou.

Náklady

Název položkyCena
Odhad stoleté vody
1 250 Kč
Projekt domu a inženýrských sítí
90 000 Kč
Celkem91 250 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petr a Ilona
Petr a Ilona (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama