Zdění příček z Ytongu

Autor: Kačka a Míša (20 příspěvků)
13. 3. 2024
0 komentářů
Zdění příček z Ytongu
Příspěvek stavebníka
Tak jsem zase tady. Zima byla pro nás náročná, ale pro vás bude aspoň třeba ponaučitelná jako pro nás.

Příprava a zdění

Když byly příčky hotové pustili jsme se do celoplošného navařování hydroizolace. Nejprve proti radonu a pak proti vlhkosti. Mezitím jsem se domluvila s vodařem a elektrikářem a ty začali připravovat rozvody elektriky a vody. Doporučuji dost dopředu si rozmyslet, kde budou zásuvky a vypínače je to celkem na dlouhý loket, než se rozhodnete kde co bude a mnohdy i zapomenete na něco. Vodař nám připojil vodu a tak jsme již nemuseli tahat vodu v barelu to byla velká úleva.

Tam, kde byly hotový zdi, tak nám začal dělat elektrikář díry a tahat kabely a my jsme mezitím zdili další části domu. Zdili jsme z Ytongu 10,15 a 20 na lepidlo systémové od Ytongu. Zdili jsme já se zedníkem. Založili jsme zdivo do maltové lože a další řádek už na lepidlo přitom jsme hlídali rovinu vodováhou.

Když jsme narazili na nosné zdi napojili jsme je ocelovým děrovaným páskem. Překlady jsme použili od Ytongu (byli vysoké jako cihly). Uloženy byly do maltové lože. Výšku překladu jsme udělali tak, že všude byly označené výšky 1 metr tzv. čístá nula a od toho se měřili výšky překladu pro dveře.

Zdění příček z Ytongu

Zdění nám trvalo cca 14 dní s tím, že jsme byli na baráčku od rána do pozdního odpoledne. Mezitím nám přišlo i tepelné čerpadlo, ale bohužel ČEZ nám stále nepřipojil elektřinu a to jsme žádali hned při koupi pozemku (rok a půl zpět)...

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kačka a Míša
Kačka a Míša (20 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama