Úprava svahovitého terénu

Autor: BarbaraH (3 příspěvky)
Kategorie: Pozemek
3. 3. 2024
0 komentářů
Úprava svahovitého terénu
Příspěvek stavebníka

Když se rozhodneš koupit pozemek ve svahu...

Svah

Zdravím všechny stavebníky,

dnes se pokusím alespoň z části přiblížit jak bylo potřeba upravit náš pozemek, který v žádném případě není ideální rovina a proč není potřeba se bát koupit pozemek ve svahu.

Svažité pozemky mají naopak i výhody. :) Například úžasný výhled, na sousedy koukáte z horní části, záplavy a odtekání vody by nemuselo hrozit.

Tím, že vedle nás byla právě dokončena novostavba tak strach lehce opadl, zvládli to oni, zvládneme to i my ☺️.

Prvně bylo potřeba odkrýt skrývku a zjistit, které podloží nás vlastně čeká. V naší obci je to teda skoro skála, opravdu velké množství šutru. Což je ve výsledku docela fajn - pevné podloží, méně problémů. Upřímně do jílovitého v kombinaci se svahem bych rozhodně nešla, to je jistá sebevražda.

V mezičase probíhala příprava projektu, řešení jak moc můžeme jít dolů - ať máme komfortní místo pro stání, ať můžeme pohodlně vyjet až k domu, ať máme místo pro děti, kde si mohou hrát a neskutálí se dolů a hlavně stavba domu. 🙂

Je potřeba vzít v potaz, že Vám na pozemek bude jezdit těžká technika - od betonování, navážení cihel, střechy a hlavně oken až po dovoz spotřebičů či vybavení. Všechno je ve svahu komplikace.

Neustále jsme bojovali s nájezdem, který se vysypal frakcí a neustále přejížděl žabou, většina aut se dokázala svou nešikovosností zahrabat - nájezdové úhly na klasické cestě na dědině a ještě do svahu jsou pro domíchavače docela oříšek.

Ve fotografiích můžete vidět jak krásné podloží máme - šutry, šutry a zase šutry.

Jo a ještě bych zapomněla zmínit, že úprava tohoto terénu stojí daleko více financí a času než rovina :)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
BarbaraH (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací